ΝΕΑ

Μια αγωνιστική Bentley Continental GT για τα χιόνια

Ελλάδα 12:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μια αγωνιστική Bentley Continental GT για τα χιόνια

ΝΕΑ

Μια αγωνιστική Bentley Continental GT για τα χιόνια

ΝΕΑ

Η Bentley αποκάλυψε μια ειδική έκδοση της Continental GT, η οποία θα μπορεί να ανταπεξέλθει σε δύσκολες καταστάσεις και σε… χαμηλές θερμοκρασίες.

Advertisement
Advertisement

Αρκετές τροποποιήσεις και επιπλέον προαιρετικά εξαρτήματα τοποθετήθηκαν πάνω στην Continental GT, γι’ αυτό και δεν μοιάζει καθόλου με αυτή που ήδη γνωρίζετε. Αρχικά, το αμάξωμα έχει ντυθεί με μεμβράνες σε ιδιαίτερη δίχρωμη απόχρωση, ενώ οι ζάντες ολοκληρώνουν το μαυρογαλαζωπό σύνολο. Ακόμα, πάνω στις μεμβράνες μοστράρεται και η Bomber, η οποία είναι μία από τις καλύτερες κατασκευάστριες εταιρείες ski και υπάρχει ήδη συνεργασία με τη βρετανική μάρκα. Στην οροφή έχει τοποθετηθεί σχάρα, που φιλοξενεί ένα ζευγάρι από πέδιλα του σκι, καθώς και μια μπάρα από πολλά LED. Στο εμπρός μέρος ξεχωρίζει ένας “εργάτης” και το νούμερο 9 στην γρίλια. Πίσω της υπάρχει κρυμμένη ακόμα μια μπάρα από LED. Στο εσωτερικό έχουν τοποθετηθεί αγωνιστικά μπάκετ καθίσματα, χωρίς όμως να χαθεί καθόλου η κομψότητα και η πολυτέλεια του μοντέλου.

Σκοπός του είναι να συμμετέχει στο GP Ice Race της Αυστρίας. Πίσω από το τιμόνι θα βρίσκεται η Catie Munnings, η οποία είναι η πρώτη γυναίκα οδηγός αγώνων για τη Bentley στη “συγχρονη” εποχή. Η βρετανική εταιρεία έχει αποδείξει την αξία της, καταρρίπτοντας ρεκόρ ταχύτητας σε παγωμένα -και όχι μόνο- τερέν. Ο W12 της Continental είναι έτοιμος να ορμήσει στην πίστα. Ο 6λιτρος twin-turbo κινητήρας αποδίδει 635 ίππους και 900 Nm ροπής. Η τελική ταχύτητα είναι 333 km/h και η διαδικασία 0-100 km/h σε μόλις 3,7 sec. Όπως ήταν φυσικό, έπρεπε να αυξήσουν την απόσταση από το έδαφος κατά 15 mm, αλλά σε γενικές γραμμές έχει ελάχιστες διαφορές από την εργοστασιακή Continental GT. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στη λίμνη Zell am See (υψόμετρο 750 μέτρα) το Σαββατοκύριακο, 1 και 2 Φεβρουαρίου.

Advertisement
Advertisement