Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

MG EXE181: Προσγειώνεται στο Πεκίνο (+video)

Ελλάδα 1:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

MG EXE181: Προσγειώνεται στο Πεκίνο (+video)

ΝΕΑ

MG EXE181: Προσγειώνεται στο Πεκίνο (+video)

ΝΕΑ

Στην MG Motor έχουν πολλές ιδέες για την αυτοκίνηση και τη θέληση να τις κάνουν πράξη. Το πρωτότυπο MG EXE181 είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές.

Advertisement
Advertisement

Στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου η MG Motor θα παρουσιάσει και ένα πρωτότυπο το οποίο δεν θα διακρίνεται μόνο για τη σχεδίασή του αλλά και για τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε.

Πρόκειται για το EXE181 Hypercar, μια έκθεση ιδεών και τεχνολογίας από τα στελέχη της βρετανικής εταιρείας, το οποίο έχει ως στόχο να διακριθεί σε ό,τι αφορά στις επιδόσεις του.

Όπως ανακοινώθηκε από την MG Motor το αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα διαθέτει τέσσερα ηλεκτρομοτέρ τα οποία θα έχουν την ικανότητα να το επιταχύνουν από τα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 1,9 δευτερόλεπτα.

Advertisement
Advertisement

Η σχεδίαση του αμαξώματος έχει γίνει με τρόπο που να το επιτρέπει. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι άνθρωποι της εταιρείας εμπνευστήκαν γι’ αυτή από το MG EX181 με το οποίο στις 23 Αυγούστου 1957 ο Στέρλινγκ Μος έσπασε το ρεκόρ ταχύτητας στην ξηρά, σημειώνοντας 395,310 χλμ./ώρα στην περιοχή Bonneville Speedway (ΗΠΑ).

Το αμάξωμα του σύγχρονου πρωτότυπου της MG Motor έχει αεροδυναμικό συντελεστή οπισθέλκουσας 0,181 και διακρίνεται για τις εμπρός και πίσω ενεργές  πτέρυγες, τα καλύμματα των τροχών και το επιμηκυσμένο πίσω μέρος του.

Το εσωτερικό του είναι διαμορφωμένο σαν κόκπιτ και η καλύπτρα είναι διαφανής και εκτείνεται ως χαμηλά στον προφυλακτήρα.

Advertisement

Η MG Motor δεν έχει ανακοινώσει λεπτομέρειες αναφορικά με την τεχνολογία και την απόδοση των ηλεκτροκινητήρων του. Άλλωστε είναι ένα πρωτότυπο στο οποίο εφαρμόζονται κάποια από τα σχέδια των ανθρώπων της εταιρείας.

Πάντως, εκτός από την άμεση επιτάχυνση από στάση και η τελική ταχύτητά του θα είναι υψηλή και θα απαιτείται η χρήση αλεξιπτώτων για την επιβράδυνσή του, δηλαδή όπως συμβαίνει με τα πρωτότυπα οχήματα που κατασκευάζονται για να καταρρίψουν το ρεκόρ ταχύτητας στη στεριά.

Advertisement