Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μεξικό: Ρεκόρ θωρακισμένων

Ελλάδα 18:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μεξικό: Ρεκόρ θωρακισμένων

ΝΕΑ

Μεξικό: Ρεκόρ θωρακισμένων

ΝΕΑ

Η υψηλή εγκληματικότητα της περιόδου στο Μεξικό, έχει οδηγήσει στην αύξηση των παραγγελιών θωρακισμένων αυτοκινήτων που υπολογίζεται πως θα φτάσει σε διψήφια ποσοστά.

Advertisement
Advertisement

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΪΔΑΝΗ     

Η περίοδος αυτή είναι καταγεγραμμένη ως η χειρότερη για το Μεξικό με βάση την εγκληματικότητα. Περισσότερες από 25.000 δολοφονίες έχουν σημειωθεί σε όλη τη χώρα μόνο το 2017 και όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία, το 2018 θα είναι ακόμα χειρότερο. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι ειδικοί προβλέπουν πως η αύξηση στις παραγγελίες των θωρακισμένων αυτοκινήτου που ήδη παρατηρείται, θα ξεπεράσει το 10% σημειώνοντας ένα ακόμα –αρνητικό αφού συνδέεται με την εγκληματικότητα- ρεκόρ.

Advertisement
Advertisement

Bulletproof boi-530

Οι παραγγελίες έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και είναι χαρακτηριστικό το ότι πολλοί κατασκευαστές στο Μεξικό, έχουν βάλει τις θωρακισμένες εκδόσεις των μοντέλων τους στην γραμμή παραγωγής και δεν αποτελούν πια μεμονωμένες περιπτώσεις που διαμορφώνονται κατ’ εξαίρεση. Με τον τρόπο αυτό, το κόστος «συγκρατείται» σε σχέση με τις after market επιλογές που έχει κάποιος στην αγορά του Μεξικού. Για παράδειγμα, το Audi Q5 που φτάνει με τις φροντίδες του κατασκευαστή στα 87.000 δολάρια, αν επιλέξει να το κάνει κάποιος θωρακισμένο εκ των υστέρων, θα ξεπεράσει τις 95.000 δολάρια.

Bulletproof boi-640