Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μετρό Θεσσαλονίκης: Πότε ξεκινούν οι δοκιμές και πότε η λειτουργία του

Ελλάδα 1:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μετρό Θεσσαλονίκης: Πότε ξεκινούν οι δοκιμές και πότε η λειτουργία του

ΝΕΑ

Μετρό Θεσσαλονίκης: Πότε ξεκινούν οι δοκιμές και πότε η λειτουργία του

ΝΕΑ

Οι κατασκευαστικές εργασίες προχωρούν πλέον με πολύ εντατικούς ρυθμούς.

Advertisement
Advertisement

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσει η μερική ηλεκτροδότηση του Αμαξοστασίου στην Πυλαία ώστε να ξεκινήσουν οι δοκιμές των τρένων ενώ αρχές του 2023 την έναρξη θα ολοκληρωθεί η βασική γραμμή του Μετρό Θεσσαλονίκης και θα δοθεί στην κυκλοφορία.

Αυτό ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Γιώργος Καραγιάννης μετά την επίσκεψή  του στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των έργων του  Μετρό ενώ παράλληλα επιθεώρησε το αμαξοστάσιο στην Πυλαία αλλά και τους σταθμούς «Φλέμινγκ», «Πανεπιστήμιο» και «Αγία Σοφία».

Advertisement
Advertisement

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στα εργοτάξια, ο κ. Καραγιάννης τόνισε:   «Ήρθαμε σήμερα στη Θεσσαλονίκη για να επιβλέψουμε την πορεία των έργων για το Μετρό. Με μεγάλη ικανοποίηση επιβεβαιώσαμε ότι οι κατασκευαστικές εργασίες προχωρούν πλέον με πολύ εντατικούς ρυθμούς, σε όλα τα μέτωπα του έργου. Και θέλω να ευχαριστήσω την Αττικό Μετρό ΑΕ για την πολύ σοβαρή προσπάθεια που κάνει».

Παράλληλα διευκρίνισε ότι τα πράγματα πλέον προχωρούν πολύ γρήγορα και το επόμενο διάστημα συνεχώς θα έχουμε εξελίξεις ορατές σε όλους τους συμπολίτες μας:

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, σε συνεργασία με τον Ανάδοχο, προχωράμε στη μερική ηλεκτροδότηση του Αμαξοστασίου ώστε να ξεκινήσουν οι δοκιμές των τρένων.

Advertisement

Και βέβαια, παράλληλα, μετά τη θετική γνωμοδότηση του ΚΑΣ για την προσωρινή απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων στον Σταθμό «Βενιζέλου» και την έκδοση της επικείμενης Υπουργικής Απόφασης, ήδη, προετοιμαζόμαστε για την ταχεία εκπόνηση των απαραίτητων μελετών που θα έχουν ολοκληρωθεί τον Μάιο, και την άμεση έναρξη των αρχαιολογικών εργασιών. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και τις Εφορείες της πόλης, τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τους τοπικούς φορείς, είμαστε βέβαιοι ότι και η αρχαιολογική εκσκαφή θα προχωρήσει με ταχύτητα.

«Εμείς μιλάμε με ειλικρίνεια στους πολίτες. Αυτά που είπε ο Υπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, αυτά υλοποιούμε. Οι προσπάθειες όλων μας έχουν έναν μόνο στόχο: Τους πρώτους μήνες του 2023, όπως έχουμε δεσμευτεί, να ολοκληρωθεί η βασική γραμμή του Μετρό Θεσσαλονίκης και να δοθεί στην κυκλοφορία, βάζοντας τέλος στην ταλαιπωρία που υφίστανται επί χρόνια οι πολίτες της Θεσσαλονίκης» είπε καταλήγοντας.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Ο όμιλος VW επενδύει στην Ελλάδα!

Αποκλειστικό! Αυτές είναι οι αλλαγές στους δασμούς των αυτοκινήτων

Advertisement

Ο Βόρειος Οδικός ‘Αξονας Κρήτης θα βοηθήσει την οδική ασφάλεια