Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μετά το ρεπορτάζ του newsauto ξεκίνησαν οι ταξινομήσεις αυτοκινητων

Ελλάδα 14:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μετά το ρεπορτάζ του newsauto ξεκίνησαν οι ταξινομήσεις αυτοκινητων

ΝΕΑ

Μετά το ρεπορτάζ του newsauto ξεκίνησαν οι ταξινομήσεις αυτοκινητων

ΝΕΑ

Μετά τον δημοσιογραφικό αγώνα που έδωσαν οι συντάκτες του Newsauto.gr, η αγορά λειτούργησε και πάλι με τις ταξινομήσεις να καταγράφουν τετραψήφιο ποσοστό ανόδου.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί ο κορωνοϊός να έχει προκαλέσει ένα σοκ στην αγορά ωστόσο πάση θυσία έπρεπε να εξακολουθεί να λειτουργεί έστω και με πολύ χαμηλότερους ρυθμούς εξαιτίας της πανδημίας.

Βέβαια κάποιοι προσπάθησαν αυθαίρετα να δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα στην αγορά, όπως κάποια ΚΕΠ, τα οποία δεν πραγματοποιούσαν τις διαδικασίες μεταβίβασης οχημάτων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας τεράστιος όγκος διεκπεραιώσεων στις κατά τόπους Διευθύνσεις Μεταφορών και εν τέλει να μην ταξινομούνται ούτε καινούρια αυτοκίνητα με ανυπολόγιστες συνέπειες για τον κλάδο αλλά και για τα κρατικά έσοδα.

Advertisement
Advertisement

Όπως αποδείχθηκε όμως, το ρεπορτάζ του Newsauto.gr για την αυθαίρετη άρνηση μεταβιβάσεων οχημάτων από κάποια ΚΕΠ ευαισθητοποίησε τον κρατικό μηχανισμό, με αποτέλεσμα χθες οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων να καταγράφουν άνοδο πάνω από 1.000% καθώς από διψήφιο αριθμό πωλήσεων να έχουν πλέον ανέλθει σε τριψήφιο αριθμό που ναι μεν είναι σε χαμηλά επίπεδα αλλά όχι κοντά στην κατάρρευση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα ΚΕΠ προκαλούν τεράστια προβλήματα στην αγορά ΙΧ!

Η εύρυθμη λειτουργία της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου αποτελεί βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης καθώς σε καμία περίπτωση δεν θέλει να χάσει τα έσοδα που αντλεί από τον συγκεκριμένο κλάδο και βέβαια σε καμία περίπτωση οι μεγάλες εκθέσεις αυτοκινήτων δεν αποτελούν σοβαρή πηγή διάδοσης του κορωνοϊού εξαιτίας της έκτασής τους αλλά και της χαμηλής επισκεψιμότητας από καταναλωτές.

Advertisement

Κορωνοϊός: Ανοιχτές οι εκθέσεις αυτοκινήτων

Advertisement

Οπότε η ψυχραιμία και η σωστή αντιμετώπιση των πραγμάτων ακόμη και αν πρόκειται για ένα τόσο σοβαρό και επικίνδυνο ιό αποτελούν τα «φάρμακα» έναντι τόσων σοβαρών καταστάσεων. Σε διαφορετική περίπτωση το γενικό προσωρινό λουκέτο σε όλες τις επιχειρήσεις θα προκαλούσε ανεπανόρθωτες ζημίες σε όλους. Καλό θα ήταν βέβαια να αναρωτηθούν όσοι έχουν κριτική διάθεση και να μας απαντήσουν τι επρόκειτο να συμβεί αν το προσωρινό λουκέτο διαρκέσει πέντε ή περισσότερους μήνες.

Τότε μάλλον τα λουκέτα θα ήταν μόνιμα με ανυπολόγιστες συνέπειες για την οικονομία, τη χώρα και βέβαια τις ζωές των πολιτών…

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Κορωνοϊός: “Πάρτι” της Τροχαίας στους άδειους δρόμους!

Παρατείνεται η ισχύς των ΚΤΕΟ – Αναβάλλονται οι εξετάσεις για δίπλωμα

Δείτε πως θα “σκοτώσετε” τον κορωνοϊό στο αυτοκίνητό σας!