Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μεσαίο υβριδικό. Passat ή Mondeo;

Ελλάδα 23:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μεσαίο υβριδικό. Passat ή Mondeo;

ΝΕΑ

Μεσαίο υβριδικό. Passat ή Mondeo;

ΝΕΑ

Η υβριδική τεχνολογία έχει αποκτήσει ένθερμους υποστηρικτές τόσο στο καταναλωτικό κοινό όσο και στα στελέχη των αυτοκινητοβιομηχανιών που παίρνουν τις αποφάσεις. Φυσιολογικά λοιπόν η εφαρμογή της επεκτείνεται σε όλες τις κατηγορίες, από τα αυτοκίνητα πόλης έως τα hypercars, όπως η LaFerrari και η 918 Spyder. Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένονται δύο μεσαία οικογενειακά με υβριδικό σύστημα, για περιορισμό της κατανάλωσης και των ρύπων.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Πρόκειται για το Passat GTE και το Mondeo Hybrid, τα οποία όμως δεν κάνουν υποχωρήσεις στους τομείς των επιδόσεων. Συγκρίνουμε τα χαρακτηριστικά των μοντέλων της Volkswagen και τη Ford, δύο εταιρειών με κορυφαίες προτάσεις στην κατηγορία.

Το ατού του Passat GTE είναι ότι ο θερμικός κινητήρας του υβριδικού συστήματος έχει κυβισμό μόλις 1.4 lt, έναντι του 2λιτρου συνόλου που βρίσκεται κάτω από το καπό του Mondeo Hybrid. Ο TSI της Volkswagen αποδίδει 156 PS και το ηλεκτρικό μοτέρ 115 PS. Η συνδυαστική ισχύς στο υβριδικό Passat ανέρχεται σε 218 PS. Από την άλλη, το υβριδικό σύστημα της Ford αποδίδει 187 PS. Το Passat υπερέχει του Mondeo ξεκάθαρα και στη ροπή, με 40,8 έναντι μόλις 17,6 kgm.

Advertisement
Advertisement

Το Passat GTE μπορεί να διανύσει απόσταση έως 50 km κάνοντας χρήση αποκλειστικά ηλεκτρικής ενέργειας και εμφανίζει κατανάλωση σε μεικτό κύκλο μόλις 2 lt/100 km (ρύποι 45 g/km). Η Ford ανακοινώνει μεικτή κατανάλωση 4,2 lt/100 km και ρύπους 99 g/km. Η τελική ταχύτητα του υβριδικού της Volkswagen χωρίς την εμπολοκή του βενζινοκινητήρα είναι 130 km/h, ενώ το μοντέλο της Ford φθάνει τα 135 km/h.

Σημαντικό ρόλο στο βαθμό αποδοχής τους από το κοινό θα διαδραματίσει τόσο η τιμή τους, όσο και το επίπεδο εξοπλισμού.

VW Passat GTE

Μοντέλο

Ford Mondeo Hybrid

1.400 cc

Κυβισμός

2.000 cc

218 PS

Συνδ. Ισχύς

187 PS

130 km/h

Τελική με ηλ. ενέργεια

135 km/h

2 lt/100 km

Κατανάλωση

4,2 lt/100 km

45 g/km

Ρύποι

99 g/km