Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μέσα στο 2020 κι άλλες mild υβριδικές BMW

Ελλάδα 12:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μέσα στο 2020 κι άλλες mild υβριδικές BMW

ΝΕΑ

Μέσα στο 2020 κι άλλες mild υβριδικές BMW

ΝΕΑ

Η Σειρά 3, η X3 και η X4 είναι τα μοντέλα των οποίων τις mild hybrid εκδόσεις με κύκλωμα 48V ετοιμάζει η BMW για λανσάρισμα μέσα στο έτος που διανύουμε.

Advertisement
Advertisement

Η γκάμα των μοντέλων της BMW και ιδιαίτερα εκείνα που θεωρούνται ως «μεσαία», θα παρουσιαστούν μέσα στους επόμενους μήνες σε εκδόσεις mild hybrid. Ο στόχος που έχει τεθεί είναι να περιοριστεί κατά 20% ο μέσος όρος εκπομπών CO2 σε σχέση με το 2019, οπότε και με τον τρόπο αυτό, θα εξυπηρετηθεί η συγκεκριμένη ανάγκη. Σε πρώτη φάση, τα μοντέλα της Σειράς 3 και τα SUV Χ3 και Χ4 θα είναι αυτά που θα παρουσιαστούν σχετικά άμεσα σε εκδόσεις με 48V κύκλωμα, ενώ θα ακολουθήσει –πιθανόν μέχρι το τέλος του 2020 και αυτό- η Σειρά 1 με ανάλογη τεχνολογία.

Advertisement
Advertisement

Θυμίζουμε πως το 48V κύκλωμα είναι μέρος του βασικού εξοπλισμού για τη Σειρά 5 diesel, από το 2019 και είναι αυτό που «προσθέτει» 11 ίππους στην απόδοση του πολύ ικανού δίλιτρου κινητήρα που αποδίδει 190 ίππους. Το σύστημα επιτρέπει στον κινητήρα να σβήνει κατά τη διάρκεια της επιβράδυνσης, από τα 15 χλμ./ώρα και μέχρι να φτάσει το αυτοκίνητο σε πλήρη ακινησία, ενώ το ίδιο συμβαίνει και όταν κινείται με σταθερή ταχύτητα (έως τα 160 χλμ./ώρα) χωρίς να υπάρχει ανάγκη επιτάχυνσης σε δρόμο χωρίς ανηφορική κλίση.