Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μερίδιο και στην Aston Martin θέλει η Geely!

Ελλάδα 9:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μερίδιο και στην Aston Martin θέλει η Geely!

ΝΕΑ

Μερίδιο και στην Aston Martin θέλει η Geely!

ΝΕΑ

Η κορυφαία κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται σε συζητήσεις με την κορυφαία βρετανική εταιρεία.

Advertisement
Advertisement

Η Geely Automobile Holding της Κίνας βρίσκεται σε συνομιλίες με τη διοίκηση της Aston Martin και τους επενδυτές σχετικά με τη συμμετοχή της στην κορυφαία βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία. Η Geely θεωρεί ότι θα πάρει το πακέτο μετοχών που θέλει στην Βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία με ηλικία 107 ετών  σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Οι συνομιλίες επιβεβαιώνουν τα παλαιότερα δημοσιεύματα των Μέσων Ενημέρωσης σύμφωνα με τα οποία η Aston Martin ήταν σε συζητήσεις σε πρώιμο στάδιο με δυνητικούς επενδυτές με σκοπό την χρηματοδότησής της. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Aston Martin προειδοποίησε ότι τα κέρδη του το 2019 θα μειωθούν σχεδόν κατά το ήμισυ λόγω των αδύναμων ευρωπαϊκών αγορών. Η Geely βλέπει πιθανές συνέργειες σε τεχνολογίες και πλατφόρμες οχημάτων μεταξύ της Aston Martin και της δικής θυγατρική της μάρκας Lotus, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.

Advertisement
Advertisement

Πάντως ο εκπρόσωπος της Aston Martin αρνήθηκε να σχολιάσει εάν η εταιρεία βρίσκεται σε συνομιλίες με την Geely. «Εξακολουθούμε επίσης να συζητάμε με πιθανούς στρατηγικούς επενδυτές, οι οποίοι μπορεί ή όχι να περιλαμβάνουν επενδύσεις μετοχικού κεφαλαίου στην εταιρεία», ανέφερε χαρακτηριστικά το στέλεχος της Aston Martin. Επίσης ο εκπρόσωπος της Geely Europe αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η Daimler, η οποία κατέχει μερίδιο 5% στην Aston Martin και την προμηθεύει με κινητήρες της Mercedes-AMG, υποστηρίζει τις προσπάθειες της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας για να εξασφαλίσει το μακροπρόθεσμο μέλλον της. Η Daimler επίσης δεν σχολίασε τις πληροφορίες περί πιθανής απόκτησης μεριδίου της Geely στην Aston Martin. Ο πρόεδρος της Geely, Li Shufu, κατέχει το 9,69% της Daimler μητρικής της Mercedes-Benz. Η Geely και η Daimler διαχειρίζονται από κοινού πλέον την Smart μέσω μιας νέας κοινοπραξίας στην Κίνα.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Προσοχή! Νέο λαμόγιο στα Βόρεια Προάστια

ΗΠΑ: Αυτά είναι τα 10 πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα

Advertisement

Αποκλειστικό: Αυτές είναι οι αλλαγές στα Τέλη Κυκλοφορίας για την επόμενη χρονιά