Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes G-Class: Έρχονται και νέες κορυφαίες εκδόσεις

Ελλάδα 16:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes G-Class: Έρχονται και νέες κορυφαίες εκδόσεις

ΝΕΑ

Mercedes G-Class: Έρχονται και νέες κορυφαίες εκδόσεις

ΝΕΑ

Μπορεί να είδαμε τη νέα G63 μόλις πριν από λίγο καιρό, ωστόσο η Mercedes φέρεται ήδη να ετοιμάζει νέες κορυφαίες εκδόσεις για το αειθαλές και σκληροτράχηλο εκτός δρόμου όχημα της με την πολυτέλεια φυσικά να περισσεύει. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Το ανανεωμένο μοντέλο της Mercedes κινείται από τον γνωστό V8 των τεσσάρων λίτρων ο ο οποίος με την βοήθεια δύο turbo ανεβάζει την συνολική ισχύ στους 577 ίππους και τη ροπή πάνω από τα 85 κιλά, με την τελευταία να είναι διαθέσιμη μεταξύ 2.500-3.500 σ.α.λ.

Η συγκεκριμένη θηριώδης απόδοση μοιάζει αρκετή για τις περισσότερες περιστάσεις. Όπως όμως δείχνουν μπορούμε να αναμένουμε και μία ακόμη ισχυρότερη έκδοση για τη σειρά G της Mercedes. Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε ο Dr. Gunnar Guthenke, υπεύθυνος για την εξέλιξη του μοντέλου, στο Auto Express, ο οποίος δεν αρνήθηκε το ενδεχόμενο μιας ισχυρότερης έκδοσης “S”. “Πριν δεν υπήρχε διαθέσιμη η δυναμική συμπεριφορά μιας S…είμαι ενθουσιασμένος με τις μελλοντικές τροποποιήσεις (σ.σ. που μπορούμε να κάνουμε)”. Αν τα πράγματα έχουν όντως έτσι τότε, σε μια έκδοση S, ο τετράλιτρος V8 κινητήρας αναμένεται να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη ισχύ και ροπή, ενώ ακόμη περισσότερα στοιχεία θα μπορούσαν να προστεθούν στον ήδη πλούσιο εξοπλισμό της G63.

mercedes-amg-640

Advertisement
Advertisement

Πέρα από μία πιο “σπορ” έκδοση του σκληροτράχηλου μοντέλου, δεν αποκλείεται να δούμε και εκδόσεις Maybach με σαφή προσανατολισμό στα ακόμη υψηλότερα επίπεδα χλιδής και πολυτέλειας με τον Guthenke να αφήνει ανοιχτό και αυτό το ενδεχόμενο αφού και το προηγούμενο μοντέλο ήταν διαθέσιμο σε ανάλογη έκδοση, αν και προς το τέλος της ζωής του.