Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes: Eτοιμάζει τη “μικρή” G-Class

Ελλάδα 8:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes: Eτοιμάζει τη “μικρή” G-Class

ΝΕΑ

Mercedes: Eτοιμάζει τη “μικρή” G-Class

ΝΕΑ

Μέσα στο 2019 αναμένουμε από την Mercedes να μας παρουσιάσει ένα νέο compact SUV με την ονομασία GLB , το οποίο θα έχει παρόμοια off road στοιχεία με την G-Class.

Advertisement
Advertisement

Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Η πρώτη κατασκοπευτική φωτογραφία της νέας GLB μας δείχνει ένα compact αμάξωμα, που παραπέμπει στα «τετράγωνα» χαρακτηριστικά της αειθαλούς Mercedes G-Class. Πρακτικά και όπως είχαμε γράψει και στο παρελθόν, το τελικό μοντέλο παραγωγής θα έχει αρκετές επιρροές από το πρωτότυπο Ener-G Force που παρουσίασε η Mercedes στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες το 2012 (δεύτερη εικόνα), με στόχο να συνδεθεί με τη μακρά ιστορία της G.

Το νέο μικρό SUV θα έχει μια ιδιαίτερα off-road σχεδίαση, που θα το διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα crossover της Mercedes, όμως από την άλλη θα το δείχνει σαν μια πιο νεανική εκδοχή της G-Class, με διαστάσεις λίγο μεγαλύτερες από τη Mercedes GLA. Παράλληλα, θα λανσαριστεί σε έκδοση με κοντό και μακρύ μεταξόνιο, ενώ η πλατφόρμα του θα είναι το νέο MFA2 δάπεδο της Mercedes, πάνω στο οποίο θα χτιστούν και οι επόμενες A-Class και GLA. Με τα έως τώρα δεδομένα, το λανσάρισμα της νέας GLB αναμένεται μέσα στο 2019.

Advertisement
Advertisement