Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes EQV Concept Van στη Γενεύη

Ελλάδα 4:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes EQV Concept Van στη Γενεύη

ΝΕΑ

Mercedes EQV Concept Van στη Γενεύη

ΝΕΑ

Το τελευταίο πρωτότυπο της Mercedes-Benz EQ Concept θα λάβει τελικά τη μορφή ενός ηλεκτροκίνητου MPV με την ονομασία «Concept EQV».

Advertisement
Advertisement

Ο Γερμανός κατασκευαστής ανακοίνωσε την επικείμενη άφιξη του Concept EQV στην παγκόσμια πρεμιέρα του ανανεωμένου V-Class. Το όχημα αναμένεται να τεθεί ως αντίπαλος του ID Buzz της Volkswagen, ενός ηλεκτρικού φορτηγού ομοιόμορφου μεγέθους που έχει ήδη επιβεβαιωθεί πως θα μπει στην παραγωγή. Η Mercedes-Benz συνεχίζει να κρατάει κλειστά τα χαρτιά της σχετικά με το Concept EQV, αλλά οι αναφορές υποδεικνύουν ότι θα βασιστεί γύρω από την ηλεκτρική έκδοση του Vito. Λόγω του μεγέθους του, μια μπαταρία με χωρητικότητα τουλάχιστον 100 kWh αποτελεί σοβαρή πιθανότητα. Ο επικεφαλής τεχνικός φορτηγών της Mercedes-Benz, Andreas Hasselwander, δήλωσε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία είχε εξετάσει το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας υβριδικής V-Class plug-in, αλλά αποφάσισε ότι ένα ηλεκτρικό μοντέλο είναι η ενδεδειγμένη λύση σήμερα.

“Είναι θεωρητικά και τεχνικά δυνατό να γίνει η ηλεκτροδότηση (όπως στη C-Class PHEV). Ωστόσο, πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις απαιτήσεις των πελατών, αυτό είναι ένα παγκόσμιο προϊόν επομένως πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψη τη νομοθεσία, ειδικά στην Κίνα. Οι κανόνες που ισχύουν σχετικά με την ελάχιστη ηλεκτρική αυτονομία είναι το μεγάλο πρόβλημα, επειδή τα 100 km αποτελούν μείζονα πρόκληση.

“Με μία μόνο μπαταρία, θα έλεγα ότι είναι εφικτό να φτάσουμε στα 50 km με αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία στη V-Class αλλά στην περίπτωση της Κίνας με τις ιδιόμορφες νομοθετικές συνθήκες θα πρέπει να εξετάσουμε το δεδομένο μιας δεύτερης μπαταρίας. Αυτό βέβαια θα αυξήσει την πολυπλοκότητα και το κόστος, οπότε αποφασίσαμε να προχωρήσουμε με άλλο εναλλακτικό τρόπο”, αποκάλυψε ο Hasselwander. Όπως και με άλλα μοντέλα της Mercedes-Benz EQ, το Concept EQV θα διαφοροποιηθεί από τους αντίστοιχους ICE με μοναδικές λεπτομέρειες του στυλ, συμπεριλαμβανομένης μιας αναδιπλωμένης μπροστινής οροφής με κομψούς προβολείς που ρέουν σε μια εξατομικευμένη μάσκα. Άλλα μοντέλα ηλεκτρικών EQ που αναπτύσσει η Mercedes-Benz είναι το SUV EQC, το EQA hatchback, το baby SUV EQB αλλά και το πολυτελές sedan EQS.

Advertisement
Advertisement