Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes-Benz: Με μηδενικούς ρύπους την επόμενη εικοσαετία

Ελλάδα 21:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mercedes-Benz: Με μηδενικούς ρύπους την επόμενη εικοσαετία

ΝΕΑ

Mercedes-Benz: Με μηδενικούς ρύπους την επόμενη εικοσαετία

ΝΕΑ

Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα είναι ένα πολύ λεπτό θέμα, που απασχολεί την αυτοκινητοβιομηχανία, και κάθε μεγάλη εταιρία το γνωρίζει αυτό. Φυσικά δεν μιλάμε για απλή μείωση των εκπομπών CO2, αλλά για εξάλειψη του και μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Advertisement
Advertisement

 

Το τμήμα επιβατικών αυτοκινήτων της Mercedes-Benz βάζει στόχο την απουσία άνθρακα από τις εκπομπές ρύπων τα επόμενα 20 χρόνια. Την ανακοίνωση αυτή έκαναν κατά τη διάρκεια της αποκάλυψης του σχεδίου «Ambition2039».

Advertisement
Advertisement

Η πρώτη κίνηση θα είναι τα περισσότερα, από τα καινούργια αυτοκίνητα της γκάμας τους, να έχουν ηλεκτρικούς ή plug-in υβριδικούς κινητήρες μέχρι το 2030 και θα ακολουθήσει η δημιουργία μοτέρ με μηδενικούς ρύπους μέχρι το 2039.

«Ας είμαστε ξεκάθαροι. Αυτό για εμάς σημαίνει μια θεμελιώδης μετατροπή της εταιρείας μας σε όλη την γκάμα των προϊόντων της» δήλωσε ο Ola Kallenius, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler, υπεύθυνος για το τμήμα έρευνας και εξέλιξης και πρόσθεσε: «Την εταιρία μας ίδρυσαν πριν από περίπου 130 χρόνια μηχανικοί και συνεχίζουν να την αποτελούν μηχανικοί. Πιστεύουμε ότι θα βρουν τρόπους να εκμεταλλευτούν την τεχνολογία για την ανάπτυξη ενός καλύτερου μέλλοντος».

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία φέρνει την ηλεκτροκίνηση στα φορτηγά και τα λεωφορεία της. Ο κύριος στόχος τους είναι η μετάβαση προς την κίνηση με ηλεκτρισμό αλλά δεν θα εγκαταλείψουν τα εναλλακτικά καύσιμα. Έτσι, οχήματα με υδρογόνο, όπως το F-Cell GLC, θα συνεχίσουν να εξελίσσονται.

Advertisement

Η Mercedes δεν ενθαρρύνει μόνο την ανάπτυξη πράσινων αυτοκινήτων, αλλά θέλει και τα προϊόντα της να δημιουργούνται με τη χρήση πράσινης ενέργειας. Για το σκοπό αυτό, το εργοστάσιο του Sindelfingen χρησιμοποιεί ήδη ανανεώσιμη ενέργεια και όλα τα ευρωπαϊκά εργοστάσια της εταιρείας θα ακολουθήσουν το αυτό το πρότυπο μέχρι το 2022.

Τελευταίο και σημαντικό: Η παραγωγή «καθαρών» οχημάτων δεν σηματοδοτεί τον θάνατο των κινητήρων εσωτερικής καύσης, τουλάχιστον όχι στο άμεσο μέλλον, και όχι όσον αφορά τα αυτοκίνητα επιδόσεων, όπως τα μοντέλα της AMG.

Advertisement

Εξάλλου, η μάρκα επιδόσεων της Mercedes χρησιμοποιεί ήδη τα ηλεκτρικά Turbo στα μελλοντικά της αυτοκίνητα ως μέσο εξάλειψης του turbo lag αλλά και για να εισάγει και αυτή την «πράσινη» τεχνολογία.