Menu
LIVE η κίνηση | Τιμές αυτοκινήτων newsautoCHOICE: EV | Τιμές Καυσίμων

ΝΕΑ

Mercedes-Benz GLB: Με την οικογένεια και παρέα!

  • newsautoteam

Με τις 7θέσιες εκδόσεις και την προηγμένη τεχνολογία της, η νέα GLB δείχνει έτοιμη για τις νέες προκλήσεις και βάζει τη Mercedes-Benz σε ηγετικό ρόλο στην κατηγορία.

«Το ένα στα τρία αυτοκίνητα Mercedes-Benz που πωλείται σήμερα είναι SUV, ενώ το ένα στα τέσσερα ανήκει στην compact κατηγορία. Συνεπώς, ένα compact SUV όπως η GLB αποτελεί τον ιδανικό συνδυασμό των δύο πιο best seller κατηγοριών μας», είπε η Britta Seeger, Μέλος του ΔΣ της Daimler AG, υπεύθυνης για τις πωλήσεις των αυτοκινήτων της Mercedes-Benz. Πάνω σε αυτό το μοντέλο εξέλιξης, η Mercedes-Benz έρχεται να διεκδικήσει αγοραστές σε μια από τις πιο δυναμικές κατηγορίες της αγοράς. Η εμφάνιση της GLB, με τις δυναμικές αναλογίες, τους κοντούς προβόλους και λεπτομέρειες στη σχεδίαση που παραπέμπει σε εκτός δρόμου οδήγηση, με προαιρετικό σύστημα τετρακίνησης 4MATIC και ειδικό φωτισμός offroad που διευκολύνει τον εντοπισμό εμποδίων μπροστά από το αυτοκίνητο με χαμηλές ταχύτητες, η νέα GLB της Mercedes-Benz είναι ένα πολυχρηστικό SUV.

Στην καθημερινότητα όμως, είναι ένα ευρύχωρο οικογενειακό αυτοκίνητο. Είναι η πρώτη Mercedes-Benz αυτής της κατηγορίας που διατίθεται κατ’ επιλογή με επτά θέσεις. Τα δύο καθίσματα στην τρίτη σειρά καθισμάτων είναι κατάλληλα για άτομα ύψους έως 1,68 μ. Με ισχυρούς και αποδοτικούς τετρακύλινδρους κινητήρες, τα πιο σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης με συνεργατική υποστήριξη του οδηγού, το σύστημα infotainment MBUX με διαισθητικό χειρισμό, καθώς και το ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου ανέσεων ENERGIZING Comfort, το νέο μέλος της οικογένειας (μήκος/πλάτος/ύψος: 4.634/1.834/1.658 χιλ.) έχει όλα τα πλεονεκτήματα της νέας γενιάς compact αυτοκινήτων της Mercedes-Benz.  Με 2829 χιλιοστά, το μεταξόνιο της GLB είναι το μακρύτερο της τρέχουσας γενιάς οχημάτων στην compact κατηγορία της Mercedes-Benz. Ο σχεδιασμός τόσο της καμπίνας όσο και των παραθύρων της συμβάλλουν σημαντικά στην αίσθηση της ευρυχωρίας που προσφέρει το νέο αυτό μοντέλο. Ο χώρος για το κεφάλι στην πρώτη σειρά καθισμάτων είναι 1069 χιλιοστά – ιδανικό ύψος γι’ αυτήν την κατηγορία. Με 967 χιλιοστά, υπάρχει άπλετος χώρος για τα πόδια στα πίσω καθίσματα της πενταθέσιας έκδοσης.

Οι δυναμικές αναλογίες της GLB υπογραμμίζουν τον off-road χαρακτήρα του σχεδιασμού: οι επιφάνειες έχουν τονιστεί, ενώ υπάρχουν λιγότερες ακμές και ακριβείς συναρμογές. Το κάθετο μπροστινό τμήμα με τους εντυπωσιακούς προβολείς εκφράζει με σαφήνεια τα off road γονίδιά της, όπως άλλωστε και οι κοντοί πρόβολοι τόσο μπροστά όσο και πίσω. Το ταμπλό οργάνων είναι ενιαίο, με οπτικές εσοχές στον χώρο του οδηγού και του συνοδηγού. Νέο χαρακτηριστικό αποτελεί το κυλινδρικό offroad στοιχείο με εμφάνιση αλουμινίου που ολοκληρώνει το κάτω τμήμα του ταμπλό οργάνων και φιλοξενεί τους τρεις στρογγυλούς κεντρικούς αεραγωγούς. Ο οδηγός έχει μπροστά του ένα κόκπιτ με ευρεία οθόνη και σύστημα χειρισμού και ενδείξεων μέσω MBUX (Mercedes-Benz UserExperience). Στον στάνταρ εξοπλισμό ανήκουν δύο οθόνες 7 ιντσών για το ταμπλώ οργάνων και το σύστημα χειρισμού και πολυμέσων (προαιρετικά, δύο οθόνες 10,25 ιντσών), σπορ τιμόνι με πλήκτρα αφής «TouchControl»αριστερά και δεξιά, εσοχή USB (TypeC), σύνδεση Bluetooth® για τηλέφωνο και συσκευές αναπαραγωγής μουσικής.

Το ENERGIZING comfort control συνδέει διάφορα συστήματα άνεσης  στο όχημα και χρησιμοποιεί φώτα και ήχους καθώς και διαφορετικά είδη μασάζ για τα διάφορα προγράμματα ευεξίας που προσφέρει. Το σύστημα ENERGIZING COACH προτείνει το ανάλογο πρόγραμμα, σύμφωνα με την κατάσταση. Εάν είναι συνδεδεμένο το «έξυπνο» ρολόι Mercedes-Benz vivoactive® 3 smartwatch ή κάποια άλλη συμβατή συσκευή Garmin® wearable, τότε οι ατομικές τιμές (όπως το επίπεδο άγχους ή η ποιότητα ύπνου) συνυπολογίζονται για να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο τις προτάσεις του συστήματος. Λόγω της κάμερας και των ραντάρ / αισθητήρων που διαθέτει, η GLB είναι σε θέση να «βλέπει» έως και 500 μέτρα μπροστά από το όχημα και να οδηγεί μερικώς αυτόνομα σε ορισμένες συγκεκριμένες καταστάσεις. Για παράδειγμα χρησιμοποιώντας το Active Distance Assist DISTRONIC και αξιοποιώντας δεδομένα χαρτών και πλοήγησης, για να προσαρμόζει αυτόματα την ταχύτητα πριν από στροφές, διασταυρώσεις ή κυκλικούς κόμβους.

Ο προαιρετικός εξοπλισμός των προβολέων MULTIBEAM LED επιτρέπουν τη γρήγορη και ακριβή ρύθμιση των προβολέων στις τρέχουσες οδικές συνθήκες. Με το σύστημα High beam Assist Plus, τα βασικά φώτα παραμένουν ενεργοποιημένα όλες τις ώρες. Επιπλέον, τα μοντέλα GLB με τετρακίνηση 4MATIC και μεγάλη οθόνη έχουν ειδικά φώτα off-road. Αυτό διευκολύνει ιδιαίτερα τον οδηγό να βλέπει εμπόδια σε ανώμαλο οδόστρωμα, σε συνθήκες περιορισμένης ορατότητας. Η χωρητικότητα των 570 έως 1805 λίτρων του χώρου φόρτωσης (στοιχεία για το πενταθέσιο μοντέλο) είναι αντίστοιχη ενός μοντέλου στέισον-βάγκον. Η πλάτη των εμπρός καθισμάτων ρυθμίζεται σε διάφορες βαθμίδες (βασικός εξοπλισμός) ενώ η δεύτερη σειρά καθισμάτων μπορεί κατ’ επιλογή να μετακινείται κατά μήκος. Με αυτόν τον τρόπο, ο χώρος φόρτωσης μπορεί να μεγαλώνει κατά έως 190 λίτρα και να αξιοποιείται με διάφορους τρόπους.

Η νέα GLB εμπιστεύεται τους τετρακύλινδρους πετρελαιοκινητήρες και βενζινοκινητήρες που έχουν ανανεωθεί πλήρως για την compact κατηγορία αυτοκινήτων της μάρκας. Συγκριτικά με την περασμένη γενιά, είναι σαφώς πιο ισχυροί και ταυτόχρονα πιο αποδοτικοί ενώ εκπέμπουν χαμηλότερους ρύπους. Χάρη στην ακόμα εκτενέστερη μετεπεξεργασία καυσαερίων, ο δίλιτρος πετρελαιοκινητήρας (OM 654q) πληροί ήδη το δεύτερο στάδιο του κύκλου δοκιμής εκπομπών σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης RDE (Real Driving Emissions) και έχει λάβει πιστοποίηση σύμφωνα με το πρότυπο Euro 6d.

Δείτε εδώ αναλυτικά τη νέα Mercedes-Benz GLB

Δημοφιλή στο Protothema.gr