Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes-AMG GT R: Ένεση 800 ίππων από την G-Power (+Video)

Ελλάδα 20:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes-AMG GT R: Ένεση 800 ίππων από την G-Power (+Video)

ΝΕΑ

Mercedes-AMG GT R: Ένεση 800 ίππων από την G-Power (+Video)

ΝΕΑ

Η δύναμη είναι σίγουρα κάτι που δεν λείπει από την εντυπωσιακή Mercedes-AMG GT R των 585 ίππων. Η γερμανική εταιρία βελτιώσεων όμως για άλλη μια φορά δεν… κρατήθηκε. Έβαλε το χεράκι της στο γερμανικό coupe και το προφέρει σε 4 στάδια βελτίωσης με έως και 800 ίππους.

Advertisement
Advertisement

 

H G-Power θεωρεί πως η Mercedes-AMG GT R, το δεύτερο αυτοκίνητο που εξέλιξε η AMG, έρχεται ήδη από το εργοστάσιο στα καλύτερά του. Η 35χρονη εμπειρία της γερμανικής εταιρίας στις βελτιώσεις αυτοκινήτων όμως την οδήγησε στο να καταλάβει πως υπάρχει ακόμη πολύ… “ψωμί” αναφορικά με τις επιδόσεις που μπορεί να προσφέρει ο τετράλιτρος V8 με τα δύο τούρμπο.

Advertisement
Advertisement

Η G-Power δημιούργησε λοιπόν μια κορυφαία έκδοση για τον συγκεκριμένο κινητήρα με την ισχύ να ανεβαίνει στους 800 ίππους και την ροπή να σκαρφαλώνει στα διόλου ευκαταφρόνητα 86,7 κιλά. Για να το πετύχει αυτό προχώρησε σε αλλαγές, τοποθετώντας το “πακέτο” μετατροπής της που ακούει στο όνομα Hurricane RS, άλλαξε την αντλία βενζίνης με αγωνιστική, τοποθέτησε ελαφρύτερα σφυρήλατα πιστόνια, ενώ τροποποίησε και τους υπερσυμπιεστές, με τους τελευταίους να φέρουν πλέον νέες φτερωτές και κέλυφος κατεργασμένο σε CNC. Νέα είναι και η εισαγωγή, το φίλτρο αέρα αλλά και η πολλαπλή εξαγωγής, όπως άλλωστε και οι νέοι σπορ καταλύτες. Φυσικά τίποτα δεν θα λειτουργούσε σωστά χωρίς την αλλαγή του λογισμικού με το Performance Software V4 των Γερμανών.

Advertisement

Αν τα παραπάνω νούμερα σας ακούγονται ελαφρώς υπερβολικά, η G-Power διαθέτει στο κοινό και ηπιότερη έκδοση με 750 ίππους και διαφορετικό λογισμικό (V3) αλλά και έκδοση με 650 ίππους και αλλαγές μόνο στην χαρτογράφηση του κινητήρα (V1).

Αν στα παραπάνω δεν βρίσκετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα σε εσάς υπάρχει και ένα τελευταίο πακέτο βελτίωσης που περιλαμβάνει λογισμικό V2, ροϊκή εξέλιξη στην πολλαπλή εξαγωγής και σπορ καταλύτες. Εδώ η ισχύς ανεβαίνει περίπου 100 ίππους σε σχέση με την εργοστασιακή τιμή και η ροπή αγγίζει τα 78,5 κιλά.

Advertisement

Τα πακέτο συμπληρώνεται από τους σφυρήλατους τροχούς Hurricane RR, 20 και 21 ιντσών εμπρός και πίσω αντίστοιχα και ελαστικά 275/30 και 305/25.

Δείτε και ακούστε την βελτιωμένη δημιουργία της G-Power στο βίντεο που ακολουθεί.

Advertisement