Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes-AMG GT 63 S: Ρεκόρ στο Nürburgring

Ελλάδα 19:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes-AMG GT 63 S: Ρεκόρ στο Nürburgring

ΝΕΑ

Mercedes-AMG GT 63 S: Ρεκόρ στο Nürburgring

ΝΕΑ

Η «μάχη» για το ταχύτερο 4θυρο όχημα στην πίστα του Nürburgring συνεχίζεται. Αυτή τη φορά είναι η Mercedes-AMG GT 63 S, που με χρόνο 7:25.41, γράφει μία νέα επίδοση ρεκόρ.

Advertisement
Advertisement

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΞ (gskevo@gmail.com)

Τον τελευταίο χρόνο οι κατασκευαστές παλεύουν να βάλουν ένα από τα μοντέλα τους δίπλα στον πολύτιμο τίτλο «Το ταχύτερο… στο Nürburgring Nordschleife». Το αποτέλεσμα είναι τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι του μάρκετινγκ να μπλέκονται στο δικό τους ιστό των …ειδικών όρων.

Advertisement
Advertisement

Πάρτε για παράδειγμα την Mercedes-AMG. Ένα πράγμα που δεν της αρέσει είναι να αποκαλούν sedan το 4θυρο AMG GT Coupé. Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι το αυτοκίνητο είναι τεχνικά ένα πεντάθυρο liftback, η Mercedes δημιούργησε μία δική της κατηγορία για την AMG GT 63 S 4Matic+ για να διεκδικήσει διακρίσεις στο Nürburgring.

Nur1

Έτσι οι… μάγοι του μάρκετινγκ στη Στουτγκάρδη ονόμασαν την AMG GT 63 S: «Το ταχύτερο τετραθέσιο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής.»

Advertisement

Παρατηρήστε ότι η Mercedes απέφυγε να χρησιμοποιήσει τον όρο «τετράθυρο sedan», λόγω ασυμβατότητας στο μάρκετινγκ (και γιατί η Jaguar XE SV Project 8 είναι ίσως ταχύτερη). Ωστόσο, η αυτοκινητοβιομηχανία απέφυγε επίσης να χρησιμοποιήσει τον όρο «τετράθυρο coupé», το οποίο είναι μάλλον περίεργο.

Γιατί «μαζικής» τότε; Πιθανώς ο όρος μαζικής να είναι σπόντα για την Jaguar, της οποίας η XE SV Project 8 είναι μια ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής 300 μονάδων. Αντίθετα, η 4θυρη Mercedes-AMG GT περιορίζεται μόνο από τη ζήτηση της αγοράς.

Advertisement

Βέβαια κανένα από αυτά τα κόλπα του μάρκετινγκ δεν αλλάζει το γεγονός ότι η AMG GT 63 S είναι μία αξιόλογη και φυσικά ιδιαίτερη κατασκευή. Άλλωστε, γύρισε το ring σε 7 λεπτά και 25,41 δευτερόλεπτα στα χέρια του μηχανικού ανάπτυξης Demian Schaffert.

Nur2

Η επίδοση αυτή την κάνει ελαφρώς πιο γρήγορη από την Mercedes-AMG SLS Black Series (7: 25.67) και σχεδόν το ίδιο γρήγορη με την… Ferrari Enzo (7: 25.21) και την Lamborghini Aventador LP 700-4 (7:25). Μόνο που δεν είναι τόσο γρήγορη όσο η Jaguar XE SV Project 8 (7: 21.23).

Advertisement

Παρακολουθήστε τον πλήρη γύρο της Merc στο video