Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes-AMG A 35 4MATIC: Διαθέσιμη για παραγγελίες

Ελλάδα 20:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes-AMG A 35 4MATIC: Διαθέσιμη για παραγγελίες

ΝΕΑ

Mercedes-AMG A 35 4MATIC: Διαθέσιμη για παραγγελίες

ΝΕΑ

Η Mercedes θα διαθέτει από το Δεκέμβριο στις εκθέσεις των διανομέων της, την AMG A 35 4MATIC, με δίλιτρο κινητήρα 306 ίππων, τετρακίνηση και κιβώτιο AMG SPEEDSHIFT DCT 7G με διπλό συμπλέκτη.

Advertisement
Advertisement

Γιώργος Σκευοφύλαξ (gskevo@gmail.com)

Βγάλτε τα καρνέ των επιταγών σας και πηγαίνετε σε μία έκθεση Mercedes.H νέα A Class AMG A 35 4MATIC (κατανάλωση καυσίμου 7,4 – 7,3 l / 100 χλμ, εκπομπές ρύπων CO2 169-167 γρ /χλμ) διατίθεται τώρα για παραγγελία.

Advertisement
Advertisement

Η καρδιά του μοντέλου είναι ο νέος τετρακύλινδρος turbo κινητήρας 2.000 κ.εκ. με ισχύ 306 ίππων. Η δύναμη στον δρόμο περνά μέσα από το κιβώτιο ταχυτήτων AMG SPEEDSHIFT DCT 7G με διπλό συμπλέκτη και την ηλεκτρονικά μεταβαλλόμενη μετάδοση και στους τέσσερις τροχούς (AMG Performance 4MATIC). Τέλος η ταχύτερη A Class, εφοδιάζεται με την ειδική ανάρτηση της AMG.

Merc1

Η περιορισμένη έκδοση, Edition 1, προσφέρει σε όσους την προτιμήσουν ιδιαίτερα στοιχεία εξωτερικού και εσωτερικού σχεδιασμού για ακόμη μεγαλύτερη εξατομίκευση. Για να γίνει ακόμη περισσότερο πολύτιμη, θα είναι διαθέσιμη στην αγορά για μία περίοδο 18 μηνών.

Advertisement

Η πρώτες τιμές για την A 35 4MATIC θα είναι 47.528,60 ευρώ, ενώ η Edition 1 θα πωλείται για 55.364,75 ευρώ (στην Γερμανία). Οι παραδόσεις και των δύο μοντέλων ξεκινούν από τον Δεκέμβριο του 2018.

Το νέο A 35 AMG 4MATIC επεκτείνει τη γκάμα μοντέλων AMG και είναι το entry level μοντέλο της. Ο τετρακύλινδρος turbo κινητήρας 2.000 κ.εκ. έχει ισχύ 306 ίππων και ροπή 400 Nm. Ο χρόνος επιτάχυνσης για τα 0-100 χλμ είναι τα 4,7 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ.

Advertisement

Η τετρακίνηση (AMG Performance 4MATIC) μεταβάλλει την κατανομή ροπής από τον εμπρός άξονα και σε αναλογία ως και 50:50 και συνδυάζει έτσι την καλύτερη δυνατή πρόσφυση με την οδηγική απόλαυση. Οι πέντε λειτουργίες του AMG DYNAMIC SELECT επιτρέπουν την επιλογή της οδήγησης από άνετη σε δυναμική.

Η εξωτερική εμφάνιση περιλαμβάνει αεροδυναμικά βοηθήματα με έντονους αεραγωγούς στην μπροστινή ποδιά και «μάσκα» ειδικά σχεδιασμένη για την έκδοση για AMG. Οι τροχοί των 19 ιντσών και τα πλαϊνά skirts, ενισχύουν την sport εμφάνιση.

Advertisement

Στο εσωτερικό της A 35, το νέο σύστημα πολυμέσων MBUX συνδυάζει την λειτουργική δομή λειτουργίας με τον σπορ σχεδιασμό. Ιδιαίτερα στο στυλ «Supersport» με το κεντρικό στρογγυλό στροφόμετρο και τις άλλες ενδείξεις εικονογραφημένες με μπάρες και 3D εφέ θυμίζει τα ταμπλό σε παλαιότερα σπορ αυτοκίνητα ενώ παράλληλα έχει μία μοντέρνα εικόνα.

Ένα νέο χαρακτηριστικό είναι η ξεχωριστή κεντρική κονσόλα AMG με touchpad και πρόσθετους διακόπτες για λειτουργίες όπως το ESP, την λειτουργία για το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και τις επιλογές για τις ρυθμίσεις των αναρτήσεων.

Το προαιρετικό πακέτο αεροδυναμικής της AMG, που αναπτύχθηκε στην αεροδυναμική σήραγγα βελτιώνει το χειρισμό στις υψηλές ταχύτητες. Η μπροστινή ποδιά με το μεγαλύτερο εμπρός splitter και η σταθερή πίσω αεροτομή AMG αυξάνουν την κάθετη δύναμη. Τα πλευρικά σπόιλερ (βαμμένα μαύρα) βοηθούν την ομαλή διάχυση του αέρα γύρω από το αυτοκίνητο.

Η έκδοση Edition 1 θα είναι περισσότερο δυναμική και ιδιαίτερη για να ξεχωρίζει. Η παραγωγή της θα περιοριστεί στους 18 μήνες. Χαρακτηριστική είναι η βαφή blue denim και οι λεπτομέρειες «tech gold» στα περιβλήματα των καθρεπτών και στο κάτω μέρος των θυρών, που δημιουργούν μια ιδιαίτερα αποκλειστική εμφάνιση.

Οι τροχοί Livorno των 19 ιντσών διαθέτουν κάλυμμα τροχού με center lock (κεντρικό παξιμάδι όπως τα αγωνιστικά οχήματα) με την ίδια χρυσή βαφή (tech gold). Τα καθίσματα AMG Performance, έχουν ταπετσαρία σε χρώμα μαύρο / γκρι (ARTICO / DINAMICA) και μπλε ή και γκρι ραφές καθώς και το τιμόνι AMG Performance για να δίνουν έμφαση στο σπορ εσωτερικό.

Η edition 1 έχει επίσης θερμαινόμενα καθίσματα και φωτισμό ambient ως στάνταρ. Τα διακοσμητικά στοιχεία από αλουμίνιο και το σήμα «Edition» στο τιμόνι προσθέτουν οπτικά στοιχεία στο εσωτερικό.

Merc2