Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μεγαλύτερη παραγωγή Leaf με μεγάλη αυτονομία

Ελλάδα 19:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μεγαλύτερη παραγωγή Leaf με μεγάλη αυτονομία

ΝΕΑ

Μεγαλύτερη παραγωγή Leaf με μεγάλη αυτονομία

ΝΕΑ

Η «ζεστή» υποδοχή του Leaf με τη μεγάλη αυτονομία, κάνει τη Nissan να αυξήσει την παραγωγή που αρχικά υπολογιζόταν ως περιορισμένη.

Advertisement
Advertisement

 

Τον Ιανουάριο η Nissan είχε αποκαλύψει μια έκδοση του Leaf με αυξημένη αυτονομία χάρη στη μεγαλύτερη χωρητικότητα συσσωρευτών. Η έκδοση αυτή με τις 62kWh (έναντι των 40kWh της «τυπικής» έκδοσης του μοντέλου) ήταν προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων. Μέχρι τα μέσα του Ιανουαρίου, οι παραγγελίες για το Leaf με τη μεγάλη αυτονομία είχαν ξεπεράσει τις 3.000 μονάδες, ενώ χαρακτηριστικό είναι το ότι την πρώτη μέρα της παρουσίασης της νέας έκδοσης, οι παραγγελίες ξεπέρασαν τις 1.000.

Advertisement
Advertisement

Ο προγραμματισμός της εταιρείας ήταν για συνολικά 5.000 μονάδες που θα προορίζονταν για την Ευρωπαϊκή αγορά αλλά η πορεία των παραγγελιών του αυτοκινήτου δεν άφηνε περιθώρια στους ιθύνοντες της εταιρείας για κάτι διαφορετικό παρά να αυξηθεί η παραγωγή. Στη Βρετανία, η Nissan έχει την πρώτη θέση των πωλήσεων στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με μερίδιο της τάξης του 36% και αυτό «ανοίγει την όρεξη» της εταιρείας για διατήρηση στην κορυφή, ειδικά από τη στιγμή που στη γκάμα θα προστεθεί και ένα ακόμα ηλεκτρικό μοντέλο, SUV αυτή τη φορά, μέχρι το 2020.