Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μεγαλύτερη και πιο στιλάτη η CLA Shooting Brake

Ελλάδα 15:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μεγαλύτερη και πιο στιλάτη η CLA Shooting Brake

ΝΕΑ

Μεγαλύτερη και πιο στιλάτη η CLA Shooting Brake

ΝΕΑ

Όπως και ο προκάτοχός της, η Mercedes CLA Shooting Brake επικεντρώνεται τόσο στο στυλ όσο και στην εμφάνιση, χωρίς να λησμονά την πρακτικότητα. Πατά στην ίδια πλατφόρμα με τη CLA και την Α-Class, ενώ θα μοιράζεται τους κινητήρες και τα κιβώτια από αυτά τα δυο μοντέλα επίσης.

Advertisement
Advertisement

Το αυτοκίνητο είναι 48 χιλιοστά μακρύτερο και 53 χιλιοστά ευρύτερο από πριν, αλλά δύο χιλιοστά χαμηλότερα – έτσι έχει μια πιο μελετημένη στάση στο δρόμο. Το εμπρός τμήμα υιοθετεί παρόμοια εμφάνιση με την A-Class, αλλά η μακρύτερη, κεκλιμένη γραμμή οροφής καθιστά το όχημα άμεσα αναγνωρίσιμο ως coupe αντί για estate. Κορυφαία έκδοση θα είναι η CLA 250, με ισχύ 223 ίπποι και 350Nm ροπής, και επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Ωστόσο, είναι σχεδόν βέβαιο ότι ένα hot CLA 35 και CLA 45 βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη από το τμήμα επιδόσεων της Mercedes-AMG. Εννοείται πως στη βάση θα υπάρξουν οι βενζινοκίνητες εκδόσεις 1.6 λίτρων και ντίζελ 1.5 λίτρων.

Στο εσωτερικό υπάρχουν συγκριτικά με πριν περισσότεροι χώροι. Το μεταξόνιο είναι 30mm μεγαλύτερο από το παρελθόν, οπότε αυτό εγγυάται πολλά στο χωροταξικό κομμάτι. Η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών με τα πίσω καθίσματα όρθια είναι 505 λίτρα, κέρδος 10 λίτρα σε σχέση με το διαθέσιμο χώρο της σημερινής CLA Shooting Brake. Το αυτοκίνητο έχει επίσης το τελευταίο σύστημα ψυχαγωγίας MBUX της Mercedes, συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών οργάνων, των φωνητικών εντολών «Hey Mercedes», του έγχρωμου head up display όπως και του ενισχυμένου συστήματος πλοήγησης.

Advertisement
Advertisement

Η νέα CLA Shooting Brake θα κατασκευάζεται στην Ουγγαρία και θα φτάσει στους αντιπροσώπους το τελευταίο τρίμηνο του έτους. Δεν υπάρχει ακόμα καμία λέξη σχετικά με τις τιμές ή τις προδιαγραφές, αλλά να περιμένετε μια ελαφρώς αυξημένη τιμή αγοράς.