Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με τους δέκα Δαυίδ ο Έβρος είναι απόρθητος

Ελλάδα 0:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με τους δέκα Δαυίδ ο Έβρος είναι απόρθητος

ΝΕΑ

Με τους δέκα Δαυίδ ο Έβρος είναι απόρθητος

ΝΕΑ

Οι Έλληνες συνοριοφύλακες θα έχουν στη διάθεσή τους τα δέκα θωρακισμένα οχήματα για να μπορούν να κινηθούν σε κάθε δύσκολο σημείο κατά μήκος του ποταμού Έβρου.

Advertisement
Advertisement

Τα θωρακισμένα οχήματα μπορούν να αντέξουν σε επίθεση με κάθε είδους ατομικό πολεμικό όπλο αλλά και χειροβομβίδες.

Το κάθε ένα από αυτά, ζυγίζει 4 τόνους και μπορεί να κινηθεί σε κάθε βαλτώδες έδαφος, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην προσπάθεια της αστυνομίας να ελέγξει κάθε δύσκολη κατάσταση, ειδικά στον Έβρο και τη συγκεκριμένη περίοδο που οι μεταναστευτικές ροές είναι αυξημένες. Οι περιπολίες έχουν ήδη ξεκινήσει σε 24ωρη βάση, ενώ επιχειρισιακά, προβλέπεται οι μετακίνηση των «Δαυίδ» σε όποιο σημείο των συνόρων υπάρχει ανάγκη.

Τα «Δαυίδ» είναι κατασκευασμένα από την ισραηλινή εταιρεία Shladot και βασίζονται στη σασί του Toyota Hilux. Ο σχεδιασμός τους είναι προσαρμοσμένος στις ανάγκες της Ελληνικής αστυνομίας, ως ένα 5-πορτο SUV, σε αντίθεση με την 3-πορτη έκδοση που χρησιμοποιείται από τις ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις (IDF).
Τα θωρακισμένα είναι εξοπλισμένα με ισχυρό κινητήρα 205 ίππων, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και μοναδικό σύστημα ανάρτησης, το οποίο τους επιτρέπει να κινούνται μέσα σε βουνά, δασικές περιοχές και μικρά χωριά.

Advertisement
Advertisement

Τα «Δαυίδ»  χρησιμοποιούνται κυρίως για περιπολίες κατά μήκος του ποταμού Έβρου και στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας. Αντέχουν σε κάθε είδους πολεμικό τυφέκιο και χειροβομβίδες. Μπορούν να κυκλοφορούν σε σημεία που δεν μπορούν τα απλά θωρακισμένα αυτοκίνητα.

 

Advertisement

Όσο περνούν οι μέρες και πλησιάζουν οι μέρες καλοκαιρίας, είναι δεδομένο το ότι ένα από τα βασικά μέτρα αποτροπής της παράνομης εισόδου στη χώρα, θα είναι οι λέμβοι που θα περιπολούν στα νερά του ποταμού, τα οποία λόγω της εποχής θα έχουν αυξημένο όγκο. Μάλιστα, οι μέχρι τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο για έρευνα από τις ένοπλες δυνάμεις, για προμήθεια μη επανδρωμένων λέμβων για την ενίσχυση των περιπολιών.

Άλλωστε, ήδη έχει ξεκινήσει και η ηλεκτρονική θωράκιση του φράκτη του Έβρου, στο πλαίσιο της εγκατάστασης ενός πλήρους συστήματος επιτήρησης που θα επιτρέπει και την απομακρυσμένη παρακολούθηση των τεκταινόμενων στα βόρεια και ανατολικά σύνορα της χώρας.

Advertisement

“Η νέα είσοδος στην Αστυνομία του πλήρως θωρακισμένου οχήματος «Δαυίδ» είναι κατάλληλη για τις εκτός δρόμου επιχειρήσεις μας 4×4 στον Έβρο”, δήλωσε ο αστυνομικός υποδιευθυντής Φώτιος Πέττας, προϊστάμενος του Τμήματος Μεταφορικών Μέσων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. “Το ‘David’ μεταφέρει και προστατεύει 5 πλήρως εξοπλισμένους χειριστές στο δύσβατο έδαφος του Έβρου”.

ΑΚΟΜΑ:
Τα… καυτά οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας
Ιδού τα νέα αυτοκίνητα και οι μοτοσικλέτες της Αστυνομίας
Χρυσές δουλειές για το Τουρκικό θωρακισμένο που προσπάθησε να ρίξει τον Εβρο

Advertisement