Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με τον 3κύλινδρο EcoBoost το Ford Puma ST

Ελλάδα 5:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με τον 3κύλινδρο EcoBoost το Ford Puma ST

ΝΕΑ

Με τον 3κύλινδρο EcoBoost το Ford Puma ST

ΝΕΑ

Η κορυφαία έκδοση του νέου crossover Ford Puma θα φορά τα διακριτικά «ST» και θα δανείζεται από το αντίστοιχο Fiesta τον βραβευμένο κινητήρα EcoBoost των 1,5 λίτρων.

Advertisement
Advertisement

 

Η ουσία του Puma ST βρίσκεται κάτω από το καπό, όπου και σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, θα βρίσκεται τοποθετημένος ο τρικύλινδρος 1.5 EcoBoost, ο οποίος  με έμμεσο και άμεσο ψεκασμό στους κυλίνδρους, διπλό ανεξάρτητο μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων σε εισαγωγή και εξαγωγή, αλλά και υπερτροφοδότηση καταφέρνει να στείλει την απόδοση στους 200 ίππους και τη ροπή στα 290 Nm. Εκτός των παραπάνω, ιδιαίτερη εντύπωση τόσο σε αίσθηση όσο και σε κλιμάκωση, έχει και το 6άρι μηχανικό κιβώτιο, το οποίο και αυτό θα μεταφερθεί αυτούσιο στο crossover Ford.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με πηγές μέσα από το εργοστάσιο, το Puma ST θα διαθέτει στο βασικό εξοπλισμό ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό (προαιρετικά το μηχανικό μπλοκέ), χαμηλότερη και σκληρότερη ανάρτηση με αμορτισέρ της Tenneco, καθώς και τα συστήματα Torque Vectoring και Torque Steer. Λόγω του αυξημένου βάρους, το Puma ST θα είναι λίγο πιο αργό από το Fiesta ST, ενώ θα έχει να αντιμετωπίσει σημαντικούς αντιπάλους, όπως το Hyundai Kona N των 275 ίππων, αλλά και το VW T-Roc R των 300 ίππων. Για περισσότερες πληροφορίες θα πρέπει να περιμένουμε ακόμα μερικούς μήνες, όταν και αναμένεται να παρουσιαστεί και επισήμως στα μέσα του 2020.