Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με το… κλειδί στο χέρι ο Πάπας!

Ελλάδα 18:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με το… κλειδί στο χέρι ο Πάπας!

ΝΕΑ

Με το… κλειδί στο χέρι ο Πάπας!

ΝΕΑ

Στη Βραζιλία, στα τέλη Ιουλίου, θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση με το νέο «Popemobile» ο Πάπας Φραγκίσκος ο Α΄. Πρόκειται για μία ειδικά τροποποιημένη Mercedes M-Class, τα κλειδιά της οποίας παρέδωσε στον Ποντίφικα κατά τη διάρκεια ιδιωτικής συνάντησης στο Βατικανό ο Πρόεδρος της Daimler, Ντίτερ Ζέτσε. Το θωρακισμένο αυτοκίνητο με τα αλεξίσφαιρα παράθυρα είχε παρουσιαστεί τον περασμένο Δεκέμβριο στον Βενέδικτο τον 16ο, όμως ο προηγούμενος Πάπας δεν είχε προλάβει να το χρησιμοποιήσει πριν την παραίτησή του.

Advertisement
Advertisement

Σε σχέση με τη G-Class που αντικαθιστά, η νέα M-Class έχει ευκολότερη πρόσβαση για τον Πάπα και πιο ευρύχωρο εσωτερικό. Το ύψος του αυτοκινήτου όμως έχει μειωθεί κατά λίγα cm, ώστε να χωρά πιο εύκολα στα μεταγωγικά αεροσκάφη. Για την κατασκευή του νέου Popemobile χρειάστηκε διάστημα 9 μηνών. Μετά το πέρας των καθηκόντων τους, τα αυτοκίνητα του Πάπα εκτίθενται τόσο στο Βατικανό όσο και στο Μουσείο της Mercedes στη Στουτγάρδη.

Ο Ζέτσε ενημέρωσε τον Πάπα για τις προσπάθειες του Ομίλου Daimler σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και του δώρισε μάλιστα το ηλεκτρικό ποδήλατο smart ebike, το οποίο οδηγήσαμε το προηγούμενο καλοκαίρι στο Βερολίνο. Μπορείτε να διαβάσετε τη δοκιμή πατώντας ΕΔΩ.

Δύσκολα πάντως θα δούμε τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας να κάνει… ορθοπεταλιές![nggallery id=2790]

Advertisement
Advertisement