Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με τι μοιάζει αυτό το Nissan;

Ελλάδα 17:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με τι μοιάζει αυτό το Nissan;

ΝΕΑ

Με τι μοιάζει αυτό το Nissan;

ΝΕΑ

Η Nissan δημιούργησε μερικά από τα πιο εμβληματικά σπορ αυτοκίνητα όλων των εποχών και αισθανόμαστε ότι δικαιούται περισσότερη αφοσίωση από το κοινό. Ωστόσο, τα hot hatch πιθανότατα δεν είναι το δυνατό σημείο της.

Advertisement
Advertisement

Σίγουρα, θα θυμάστε κάποιες ενδιαφέρουσες προτάσεις όπως ήταν το Sunny. Αλλά όσο cool και να ήταν ένα Datsun 510 με εργοστάσια πρησμένα φτερά, εξακολουθούσε να μην είναι ένα καυτό αυτοκίνητο επιδόσεων.

Τώρα, οι πιο παλιοί θα μας επισημάνουν προφανώς το GTI-R του 90-94 το οποίο όντως ήταν καταπληκτικό. Αυτό ήταν ένα μηχάνημα εμπνευσμένο από ράλι με ένα προσεγμένο κιτ εξωτερικά και τον αειθαλή κινητήρα SR20DET των 280 ίππων. Με χρόνο για το 0-100 km/h από στάση περίπου 5 δευτερόλεπτα, λογικά θα ήταν κάτοχος ρεκόρ στην εποχή του, καθώς το Golf VR6 αντίστοιχα δεν ξεπερνούσε τους 200 ίππους ενώ το Civic Si είχε μόλις 120.

Advertisement
Advertisement

Η Nissan προσπάθησε να το φέρει πίσω και είχε ένα πρωτότυπο έτοιμο για παραγωγή το 2014. Παρεμπιπτόντως, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζατε, το Pulsar ήταν η ευρωπαϊκή έκδοση hatchback του Sentra. Και λέμε “ήταν” επειδή του τράβηξαν το βύσμα, λόγω των ισχνών πωλήσεων. Σε κάθε περίπτωση, αυτή η τρελή απόδοση του dm_jon δεν έχει σχεδόν καμία σχέση με τον πραγματικό κόσμο. Είναι ένας συνδυασμός του Toyota Yaris και του Nissan Skyline, που μαζί υποτίθεται ότι συνθέτουν ένα hatchback. Λόγω των προβολέων, τα γονίδια του Pandem R32 είναι αυτά που λάμπουν περισσότερο. Οι τροχοί RAYS και το κοντό μεταξόνιο, το κάνουν να δείχνει σαν πύραυλος τσέπης που έχει εκτραφεί για τα δρώμενα της δεκαετίας του 1990 στο WRC.