Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με τελική 290 χλμ/ώρα η Ford Mustang Shelby GT500

Ελλάδα 17:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με τελική 290 χλμ/ώρα η Ford Mustang Shelby GT500

ΝΕΑ

Με τελική 290 χλμ/ώρα η Ford Mustang Shelby GT500

ΝΕΑ

Η Ford αποκαλύπτει κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με την αεροδυναμική απόδοση της Mustang Shelby GT500 η οποία θα φθάνει τα 290 χλμ./ώρα

Advertisement
Advertisement

Η αεροδυναμική θα αποτελεί ένα από τα κρυφά όπλα της Mustang Shelby GT500 ώστε το κορυφαίο Pony Car εκτός από ταχύτατο στην ευθεία να είναι και ανάλογα οδηγικά εθιστικό και ικανό. Σε προηγούμενες αναφορές της η Ford είχε αφήσει να εννοηθεί  πως η κορυφαία Mustang θα αγγίζει τα 290 χλμ/ώρα κάτι που σημαίνει πως θα είναι περίπου 40 χλμ/ώρα ταχύτερη από την προηγούμενη.  Βέβαια η επίτευξη τέτοιων ταχυτήτων δεν είναι μόνο θέμα ισχύος καθώς αυτό δεν είναι εφικτό χωρίς την κατάλληλη αεροδυναμική.

Η εξέλιξη της Shelby GT500 σε αυτό το κομμάτι περιλαμβάνει εκτεταμένη μελέτη τρισδιάστατων μοντέλων με την βοήθεια ισχυρών προγραμμάτων προκειμένου αφενός να βελτιστοποιηθεί η αεροδυναμική συμπεριφορά και η κάθετη δύναμη που παράγεται σε υψηλές ταχύτητες και αφετέρου να εξασφαλιστεί η απαραίτητη ροή αέρα για την ψύξη του κινητήρα και των φρένων.

Advertisement
Advertisement

Η Ford προετοιμάζει μάλιστα το έξτρα αεροδυναμικό πακέτο Track Pack, κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει μια μεγάλη πίσω αεροτομή που θα παράγει σχεδόν 250 κιλά κάθετης δύναμης στην τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου.   Ωστόσο ακόμα και το κανονικό αεροδυναμικό πακέτο η GT500 θα παράγει περίπου 180 κιλά κάθετης δύναμης και θα έχει 50% υψηλότερη ψυκτική απόδοση από την GT350.  Το σίγουρο είναι πως η ανάγκη για περισσότερη ψύξη θα είναι δεδομένη καθώς η GT500 αναμένεται να είναι σημαντικά αναβαθμισμένη σε απόδοση αν και ακόμα η Ford δεν έχει δώσει κάποια ένδειξη σχετικά με την ισχύ που θα έχει ο 5.2 λίτρων V8 κινητήρας. Πάντως οι προβλέψεις μιλούν για περισσότερους από 700 ίππους.