Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με «πειραγμένο» ταχογράφο ένα στα τρία φορτηγά

Ελλάδα 20:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με «πειραγμένο» ταχογράφο ένα στα τρία φορτηγά

ΝΕΑ

Με «πειραγμένο» ταχογράφο ένα στα τρία φορτηγά

ΝΕΑ

Η Ελλάδα για ακόμη μία φορά έχει εισέλθει στο στόχαστρο της Κομισιόν αυτή τη φορά για τους ταχογράφους των φορτηγών…

Advertisement
Advertisement

Τραγικά είναι τα αποτελέσματα των ελέγχων στα φορτηγά που κινούνται στην ελληνική επικράτεια όσον αφορά στους ταχογράφους καθώς σε μόλις 2 ημέρες καταγράφηκαν από την Τροχαία 456 παραβάσεις για μη ορθή χρήση και λειτουργία ταχογράφου.

Μάλιστα οι αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.), πραγματοποίησαν κατά μήκος των εθνικών αξόνων της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας και της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου, ειδική εξόρμηση για την αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών οδηγών φορτηγών οχημάτων. και έλεγξαν πρόσφατα σε μόλις 2 ημέρες 1.247 φορτηγά οχήματα και βεβαιώθηκαν -456 παραβάσεις για μη ορθή χρήση και λειτουργία ταχογράφου (παραβίαση ωραρίου οδήγησης, εργασίας και ανάπαυσης οδηγών και υπέρβαση ορίου ταχύτητας).

Advertisement
Advertisement

Επίσης στο πλαίσιο των ελέγχων συνελήφθη και ένας αλλοδαπός οδηγός έμφορτου φορτηγού οχήματος, διότι κατά τον τροχονομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι είχε επέμβει σκόπιμα στην συσκευή ταχογράφου του οχήματος, προκειμένου να αλλοιώνει τα καταγεγραμμένα στοιχεία.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω με τη χρήση μαγνήτη επηρέαζε την ορθή λειτουργία του παλμογράφου της συσκευής, με αποτέλεσμα να μην καταγράφεται ουδεμία δραστηριότητα του οχήματος στον ταχογράφο.

Την ίδια στιγμή η ΕΕ καλεί την Ελλάδα μαζί με άλλα εννέα κράτη – μέλη να συμμορφωθούν με τους κανόνες της Επιτροπής σχετικά με τη διασύνδεση των εθνικών ηλεκτρονικών μητρώων για τις κάρτες οδηγών καθώς σε επιβολή προστίμου.