Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με ποιο τρόπο κύκλωμα πωλούσε αυτοκίνητα «μαϊμού»

Ελλάδα 9:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με ποιο τρόπο κύκλωμα πωλούσε αυτοκίνητα «μαϊμού»

ΝΕΑ

Με ποιο τρόπο κύκλωμα πωλούσε αυτοκίνητα «μαϊμού»

ΝΕΑ

Οι Αρχές συνέλαβαν 10 άτομα που αγόραζαν κατεστραμμένα αυτοκίνητα για να χρησιμοποιήσουν τα έγγραφά τους για τα κλεμμένα.

Advertisement
Advertisement

Μία ακόμη επιτυχία κατάφερε να σημειώσει η Ελληνική Αστυνομία ενάντια στο οργανωμένο έγκλημα που καταγράφεται στην αγορά αυτοκινήτου.

Ειδικότερα το τμήμα Ασφαλείας Νέας Ιωνίας κατάφερε να εξαρθρώσει σπείρα 10 ατόμων οι οποίοι κατηγορούνται για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας, κλοπής, πλαστογραφίας, απάτης κατ’ εξακολούθηση, κ.ά.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τις Αρχές οι κατηγορούμενοι από το 2016 διέπρατταν συστηματικά κλοπές αυτοκινήτων και στη συνέχεια τα πωλούσαν σε ανυποψίαστους καταναλωτές.

Το κόλπο είναι αντίστοιχο με εκείνο που έχει δημοσιεύσει το Newsauto.gr στο παρελθόν και τα μέλη της σπείρας προμηθεύονταν κυρίως από ασφαλιστικές εταιρείες αυτοκίνητα που προορίζονταν για ολική καταστροφή ώστε να αποκτήσουν νόμιμα έγγραφα και στη συνέχεια ανακάλυπταν ίδια μοντέλα σε άριστη κατάσταση τα οποία και έκλεβαν!

Κατόπιν χρησιμοποιούσαν τα νόμιμα έγγραφα των κατεστραμμένων αυτοκινήτων για να πουλήσουν τα κλεμμένα οχήματα στα οποία είχαν παραποιήσει τους αριθμούς πλαισίων και κινητήρων.

Advertisement

Ενδεικτικό του «επαγγελματισμού» των κατηγορουμένων είναι το γεγονός ότι μεταβίβαζαν τα οχήματα επ΄ ονόματι τους αφού αυτά είχαν περιέλθει στην ιδιοκτησία έτερου μέλους της οργάνωσης, με σκοπό τον αποπροσανατολισμό τυχόν αστυνομικής έρευνας.

Επίσης η σπείρα για να μην μπορεί κανείς να διαπιστώσει την κομπίνα τους άλλαζε και τις πινακίδες κυκλοφορίας των παράνομων αυτοκινήτων με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς να γνωρίζει το κατεστραμμένο αυτοκίνητό του ότι κυκλοφορούσε και πάλι στους δρόμους.

Advertisement

Με αυτό τον τρόπο επομένως δεν υπήρχε περίπτωση κάποιος να αναγνωρίσει το αυτοκίνητο που θα οδηγούνταν για ολική καταστροφή…

Επιπρόσθετα σε κάποιες περιπτώσεις, εξαπατούσαν ασφαλιστικές εταιρείες, δηλώνοντας ψευδώς κλοπή για οχήματα που κατείχαν, εισπράττοντας έτσι τη σχετική χρηματική αποζημίωση από αυτές.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί 8 περιπτώσεις κλοπών αυτοκινήτων, επτά 7 πλαστογραφίες στοιχείων αυτοκινήτων καθώς και 7 περιπτώσεις απάτης εκ των οποίων 1 σε βάρος ασφαλιστικής εταιρείας.

Advertisement

Κατασχέθηκαν ήδη 7 οχήματα, εκ των οποίων τα 4 αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υπεβλήθη στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.