Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με παραβάσεις 7 στα 10 φορτηγά που έλεγξε η Τροχαία

Ελλάδα 4:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με παραβάσεις 7 στα 10 φορτηγά που έλεγξε η Τροχαία

ΝΕΑ

Με παραβάσεις 7 στα 10 φορτηγά που έλεγξε η Τροχαία

ΝΕΑ

Η Διεύθυνση Θεσσαλονίκης έλεγξε 180 φορτηγά και βεβαίωσε 125 παραβάσεις σε μόλις 7 ημέρες.

Advertisement
Advertisement

Παραβίαση ωραρίου, παρεμβάσεις στους ταχογράφους και υπερβολική ταχύτητα ήταν οι δημοφιλέστερες παραβάσεις των οδηγών φορτηγών που διαπίστωσε η Τροχαία Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων η Τροχαία της Συμπρωτεύουσας την προηγούμενη εβδομάδα από τις 16 έως και τις 22 Ιανουαρίου πραγματοποίησε ελέγχους σε πάνω από 180 φορτηγά και βεβαίωσε 125 παραβάσεις. Παράλληλα οι τροχονόμοι σε κάποια φορτηγά εντόπισαν και συσκευές που παρεμβαίνουν στους ταχογράφους!

Advertisement
Advertisement

Αναλυτικά οι 80 τροχονομικές παραβάσεις αφορούσαν σε παραβίαση ωραρίου οδήγησης, εργασίας και ανάπαυσης οδηγών, οι 14 σε μη ορθή συμπλήρωση στοιχείων ταχογράφων, οι 10 σε παραβίαση ορίου ταχύτητας και οι υπόλοιπες 21 παραβάσεις σε λοιπές περιπτώσεις.

Επίσης η Τροχαία Θεσσαλονίκης αφαίρεσε 13 Άδειες Κυκλοφορίας και Πινακίδες Κυκλοφορίας, 7 άδειες οδήγησης ενώ ακινητοποίησε και 4 φορτηγά. Μάλιστα, έπειτα από ενδελεχείς ελέγχους στα οχήματα, εντοπίστηκαν σκόπιμες επεμβάσεις στις συσκευές ταχογράφων, οι οποίες παρείχαν τη δυνατότητα στον οδηγό να επεμβαίνει στην ορθή καταγραφή των δεδομένων από τον ταχογράφο του οχήματος αναφορικά με την δραστηριότητά του (όπως οι ώρες οδήγησης και ανάπαυσης, η ταχύτητα του οχήματος και τα διανυθέντα χιλιόμετρα).

Advertisement

Οι παρεμβάσεις αυτές πραγματοποιούνταν με τη χρήση μαγνήτη,  με τη χρήση ενσύρματης συνδεσμολογίας, με τη χρήση διακόπτη και με τη χρήση μεταλλικού αντικειμένου που παραβίαζε τη σφραγίδα.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Έρχονται τα πρώτα πρόστιμα για όσους εισάγουν αυτοκίνητα με γυρισμένα χιλιόμετρα

Αλλάζουν όλα στις μεταφορές-Στο στόχαστρο οι «μαϊμού» εταιρείες

Τα παλαιά στηθαία δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν ούτε ένα ΙΧ!

Advertisement