Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με νέα ονομασία το ανανεωμένο Audi e-tron

Ελλάδα 4:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με νέα ονομασία το ανανεωμένο Audi e-tron

ΝΕΑ

Με νέα ονομασία το ανανεωμένο Audi e-tron

ΝΕΑ

Η facelift εκδοχή του μεγάλου ηλεκτρικού SUV της Audi επισπεύδει την υιοθέτηση μιας ονομασίας η οποία ήταν «κλειδωμένη» για μοντέλο του 2026.

Advertisement
Advertisement

Σε επίμονες δοκιμές υποβάλλεται το ανανεωμένο Audi e-tron, το οποίο δεν θα συστηθεί αποκλειστικά με επικαιροποιημένη εμφάνιση και αναβαθμισμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά και με διαφορετική… ταυτότητα.

Σύμφωνα με τη γερμανική ιστοσελίδα Automobilwoche, η facelift εκδοχή του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού SUV της Audi θα «ακούει» στο όνομα “Q8 e-tron”, ευθυγραμμιζόμενο με την παράδοση της εταιρείας που θέλει τις ονομασίες των μηδενικών ρύπων μοντέλων της να αποτελούνται από έναν αριθμό και στο τέλος το διακριτικό “e-tron” (βλέπε Q4 e-tron & A6 e-tron).

Πέρα από το νέο… ονοματεπώνυμο του, η facelift παραλλαγή του ανανεωμένου μεγάλου ηλεκτρικού SUV φαίνεται πως θα φέρει πιο σύγχρονη εμφάνιση, παρουσία μιας νέας μάσκας Singlerframe, διαφορετικές εισαγωγές αέρα, αλλά και νέα οπτική υπογραφή στα φώτα (εμπρός/πίσω).

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό οι επεμβάσεις θα είναι «ανώδυνες», δεδομένου ότι θα περιοριστούν σε κάποιες νέες επενδύσεις, αναβαθμίσεις στο software και μια πληρέστερη δέσμη συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης.

Οι σημαντικότερες αλλαγές θα διενεργηθούν κάτω από το «δέρμα» του… Q8 e-tron, για την αύξηση της αυτονομίας από τα 441 χλμ. (του τρέχοντος μοντέλου) στα 600 χλμ., μέσω της ενσωμάτωσης νέας γενιάς μπαταριών, αποδοτικών ηλεκτροκινητήρων και βελτιστοποίηση του συστήματος ανάκτησης ενέργειας.

Advertisement

Σημειώνεται ότι η χρήση της ονομασίας Q8 e-tron αναμένεται να εφαρμοστεί προς το τέλος του 2022 (μόλις λανσαριστεί το μοντέλο), αντί του 2026 που ήταν ο αρχικός στόχος των διοικούντων της Audi.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι το e-tron ήταν το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Audi, και πιθανότατα το τελευταίο που θα χρησιμοποιεί τη «συμβατική» πλατφόρμα MLB, μιας και οι πιο πρόσφατες προσθήκες της γκάμας βασίζονται είτε στη MEB (Q4 e-tron, Q5 e-tron), είτε στην PPE (P6 e-tron, A6 e-tron).

Advertisement

Διευκρινίζεται ότι στις φωτογραφίες απεικονίζεται το υφιστάμενο e-tron και όχι το επερχόμενο… Q8 e-tron.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Audi RS Q e-tron: Με μπαταρία υψηλής τάσης (+video)
Στην Ελλάδα το νέο Audi RS3 (+τιμή)
F1: Η Audi αγοράζει τη McLaren και η Porsche θα συνεργαστεί με τη Red Bull;

Advertisement