Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με νέα υβριδικά μοτέρ το ανανεωμένο Kia Ceed

Ελλάδα 10:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με νέα υβριδικά μοτέρ το ανανεωμένο Kia Ceed

ΝΕΑ

Με νέα υβριδικά μοτέρ το ανανεωμένο Kia Ceed

ΝΕΑ

Εκτός από το νέο λογότυπο, η Kia έχει επίσης αποκαλύψει το νέο Ceed, το οποίο διαθέτει βελτιωμένη τεχνολογία και αναβαθμίσεις στον κινητήρα, διατηρώντας ταυτόχρονα την ρηξικέλευθη εμφάνιση.

Advertisement
Advertisement

Το compact μοντέλο θα διαθέτει μεταξύ άλλων τον νέο βενζινοκινητήρα τούρμπο T-GDi 1,5 λίτρων 158 ίππων και 253 Nm ροπής. Συνδυάζεται είτε με εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο είτε με επτατάχυτο διπλού συμπλέκτη. Το νέο κινητήριο σύνολο αντικαθιστά τον 1.4 των 140 ίππων.

Όλα τα Ceed δύναται να υιοθετούν το νέο ήπιο υβριδικό σύστημα, το οποίο θα δούμε και στον ντίζελ 1,6 λίτρων, που λέγεται ότι είναι ο καθαρότερος που έχει κατασκευαστεί ποτέ από την εταιρία. Το σύστημα 48 volt συνδυάζεται επίσης με τεχνολογία ενεργού ελέγχου εκπομπών Selective Catalytic Reduction (SCR) για τη μείωση των εκπομπών, με την ισχύ να ανέρχεται στους 134 PS και η ροπή στα 280 Nm στην περίπτωση του χειροκίνητου κιβωτίου. Ειδάλλως, τα 320 Nm ροπής θα συνδυάζονται με το επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Advertisement
Advertisement

Τα νέα Ceed και Ceed Sportswagon εξακολουθούν να προσφέρονται στα ίδια επίπεδα εξοπλισμού, αν και το επτατάχυτο κιβώτιο DCT είναι πλέον στάνταρ στο κορυφαίο GT, αντικαθιστώντας το εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο. Το χρώμα Silver Frost αποτελεί επιλογή χωρίς κόστος αντικαθιστώντας το Track Red, ενώ, το Blue Flame metallic έχει προστεθεί στην παλέτα χρωμάτων. Όλα τα Ceed θα διαθέτουν τα σύγχρονα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού.

Το ProCeed θα διατίθεται μόνο με το νέο βενζινοκινητήρα T-GDi 1,5 λίτρων και θα υιοθετεί τις ίδιες αναβαθμίσεις με τα Ceed και Ceed Sportswagon. Το XCeed θα χρησιμοποιήσει επίσης το νέο κινητήρα.

Διαβάστε ακόμη:

Advertisement

Test: Kia Ceed 1.4 T-GDi 140 PS

Στα σκαριά η crossover έκδοση του Kia Ceed

Advertisement

Kia Ceed 1.4 T-GDI vs Seat Leon 1.5 TSI ACT 130PS