Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Formula Student Festival

Ελλάδα 17:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Formula Student Festival

ΝΕΑ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Formula Student Festival

ΝΕΑ

Έξι ομάδες φοιτητών, από ισάριθμα δημόσια ελληνικά ΑΕΙ, οι οποίες συμμετέχουν στον μεγάλο διεθνή διαγωνισμό Formula Student, έδωσαν επί δύο μέρες το παρών με τα μονοθέσιά τους σε μια διημερίδα που αποτέλεσε αφορμή για να αναπτυχθεί γόνιμος προβληματισμός για το παρόν και το μέλλον της αυτοκίνησης, αλλά και της παιδείας στην Ελλάδα.

Advertisement
Advertisement

Οι έξι αυτές ομάδες κατάφεραν εύκολα να ξεσηκώσουν το πλήθος που βρέθηκε στον Πανελλήνιο τα απογεύματα του Σαββάτου 30/9 και της Κυριακής 1/10 με τις επιδείξεις των μονοθεσίων τους. Αυτών των οχημάτων που οι ίδιοι οι φοιτητές σχεδίασαν και κατασκεύασαν μόνοι τους, με ελάχιστα χρήματα, συγκεντρώνοντας τα επαινετικά σχόλια ειδικών μηχανικών της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Από τα πάνελ της διημερίδας που είχε τίτλο «Κινητικότητα και αειφόρος ανάπτυξη: Οι Πολυτεχνικές Σχολές σχεδιάζουν το μέλλον» πέρασαν δεκάδες ομιλητές που αναφέρθηκαν στα διαφορετικά θέματα που αφορούν την αυτοκίνηση, ξεκινώντας από την ηλεκτροκίνηση και τα ζητήματα που πρέπει να λυθούν για τη διάδοσή της, την κινητικότητα και τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας για τα αυτοκίνητα του αύριο.

Στην διημερίδα συμμετείχαν Πανεπιστημιακοί, Δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, Θεσμικοί Φορείς, στελέχη από τον χώρο της αγοράς του Αυτοκινήτου, σπουδαστές Πολυτεχνικών Σχολών, κ.α.

Advertisement
Advertisement

Οι δε έξι φοιτητικές ομάδες που βρέθηκαν με τα μονοθέσιά τους στο 1ο Formula Student Festival προέρχονται από τα: 1) Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Democritus Racing Team), 2) Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Aristotle Racing Team), 3) Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Centaurus Racing Team), 4) Πανεπιστήμιο Πατρών (UoP Racing Team), 5) Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (Poseidon Team) & 6) Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Prom Racing Team).

Στην προσπάθεια μας αυτή αρωγοί στάθηκαν οι  κκ. Γιώργος Βλάχος αντιπεριφερειάρχης κεντρικού Τομέα Αθηνών,  Στέλιος Βαφείδης, Αλέξης Αλεξόπουλος, η Kawacom, η Pretzel Hellas ,η Spot Market, η διασωστική ομάδα ΠΡΟΤΕΚΤΑ Αθηνών και η ομάδα Άμεσης επέμβασης Βύρωνα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέα έκθεση Peugeot, Citroen, DS Automobiles και Οpel, Ωμέγα Τσάπαλος ΑΕ
Σοκάρει ο αριθμός των βεβαιωμένων τροχαίων παραβάσεων
Σεπτέμβριος στο newsauto: 3.600.000 μοναδικοί επισκέπτες – 8 εκ. επισκέψεις