Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με ισχυρότερους κινητήρες το νέο Kia Stinger

Ελλάδα 15:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με ισχυρότερους κινητήρες το νέο Kia Stinger

ΝΕΑ

Με ισχυρότερους κινητήρες το νέο Kia Stinger

ΝΕΑ

Το ανανεωμένο Kia Stinger που είδαμε πρόσφατα σε επίσημες φωτογραφίες θα συνοδεύεται και από φρεσκαρισμένους ισχυρότερους κινητήρες που θα τονίζουν το σπορτίφ προφίλ του.

Advertisement
Advertisement

Η Kia είναι από τις λίγες εταιρίες που προσφέρουν μια πραγματικά σπορτίφ μπερλίνα και παρά την παράτολμη κίνηση να μπει σε μια κατηγορία με παραδοσιακούς εκφραστές όπως οι Alfa Romeo και BMW έχει καταφέρει να δημιουργήσει έναν πυρήνα οπαδών για το Stinger που μαζί με το αισθητικό φρεσκάρισμα κερδίζει και ισχυρότερους κινητήρες.

Το σημαντικότερο νέο αφορά τον νέο υπετροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο 2.5 βενζινοκινητήρα άμεσου ψεκασμού ο οποίος θα αποδίδει 300 ίππους και περισσότερα από 43 χλγμ. ροπής αλλά θα προσφέρεται αποκλειστικά στην αγορά της Β. Αμερικής. Αναβαθμισμένος θα είναι όμως και ο 3.3 twin-turbo V6 κινητήρας της έκδοσης GT ο οποίος χάρη σε νέο σύστημα μεταβλητού χρονισμού κερδίζει ελάχιστα σε απόδοση φθάνοντας του 368 ίππους με την ροπή να παραμένει στα 52 χλμγ. Πάντως ο ήχος έχει αποκτήσει μια αρκετά πιο δυναμική απόχρωση χάρη στην ανοιγόμενη πεταλούδα που έχει τοποθετηθεί στην εξάτμιση και η οποία ανοίγει στο πρόγραμμα λειτουργίας Sport.

kia stinger facelift

Advertisement
Advertisement

Από εκεί και πέρα παραμένει και ο δίλιτρος βενζινοκινητήρας των 250 ίππων ο οποίος όπως και οι δύο προηγούμενοι συνεργάζονται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων. Πάντως η Kia δεν έχει ανακοινώσει ακόμα αν θα εξακολουθήσει να προσφέρεται στη γκάμα ο 2.2 turbodiesel των 200 ίππων που υπήρχε στο προ-facelift μοντέλο για την Ευρωπαϊκή αγορά και μπορούσε να συνδυαστεί και με τετρακίνηση.

kia stinger facelift

Διαβάστε επίσης

Advertisement

Hyundai i20: Τι καινούργιο φέρνει η νέα γενιά

Αποκλειστικό: Η πρώτη εικόνα του νέου Hyundai i30X

Advertisement

Η Hyundai παρουσίασε το μέλλον του υδρογόνου

 

 

Advertisement