Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με ηλεκτρικό turbo το νέο VW Golf;

Ελλάδα 3:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με ηλεκτρικό turbo το νέο VW Golf;

ΝΕΑ

Με ηλεκτρικό turbo το νέο VW Golf;

ΝΕΑ

Η νέα γενιά Golf αναμένεται να παρουσιαστεί τέλη του επόμενου έτους και στην γκάμα της θα έχει και μια ήπια turbo υβριδική έκδοση, σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Autocar.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Το νέο Golf Mk8, ουσιαστικά και… οπτικά θα είναι πιθανότατα μια facelift εκδοχή του τωρινού μοντέλου. Και αυτό, διότι θα βασίζεται σε μία αναβαθμισμένη εκδοχή της πλατφόρμας MQB και σχεδιαστικά θα αποκλίνει ελάχιστα από την εμφάνιση του Golf που βλέπουμε στους δρόμους. Ωστόσο, σημαντικά αναβαθμισμένος θα είναι ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας, εισάγοντας στις κορυφαίες εκδοχές και την δυνατότητα εντολών με χειρονομίες (ένα σύστημα που είδαμε στο πρωτότυπο Golf R Touch). Το νέο σύστημα πολυμέσων θα συνδυάζεται με οθόνη αφής 13 ιντσών, ενώ θα υπάρχει πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων.

Από πλευράς μηχανικών μερών και μετά την υπόθεση με τους πετρελαιοκινητήρες, η VW θα δώσει βαρύτητα στους βενζινοκινητήρες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εξελίσσεται ένας υβριδικός 3-κύλινδρος 1.0 TSI που εκτός του συμβατικού turbo, θα έχει και ένα ηλεκτρικό «κομπρεσεράκι». Το τελευταίο θα λειτουργεί σε ηλεκτρικό δίκτυο 48V, με το τελευταίο να συνδυάζεται με νέας γενιάς start/stop (θα είναι και γεννήτρια ανάκτησης ενέργειας) με επιπλέον μπαταρία. Στόχος είναι η μείωση της κατανάλωσης (στόχος είναι τα 4,7 lt/100 km σε πραγματικές συνθήκες κίνησης!), η εξάλειψη lag στις χαμηλές rpm και η μείωση των ρύπων.

Advertisement
Advertisement