ΝΕΑ

Με φιλοσοφία Neue Klasse οι επόμενες BMW X5 και iX5

Ελλάδα 4:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με φιλοσοφία Neue Klasse οι επόμενες BMW X5 και iX5

ΝΕΑ

Με φιλοσοφία Neue Klasse οι επόμενες BMW X5 και iX5

ΝΕΑ

Η αντίστροφη μέτρηση για τα μελλοντικά μεγάλα SUV της βαυαρικής αυτοκινητοβιομηχανίας, έχει ήδη αρχίσει.

Advertisement
Advertisement

Η BMW εξελίσσει ήδη τα πρωτότυπα μοντέλα για την επόμενη γενιά της X5 και της iX5 και από τις πρώτες πληροφορίες γίνεται σαφές ότι η φιλοσοφία του πρωτότυπου Neue Klasse X, «φωτίζει» ήδη τα μελλοντικά SUV.

Οι αναλογίες και το αμάξωμα θα θυμίζουν τις προηγούμενες γενιές της X5, δείχνοντας ότι οι σχεδιαστές της BMW ίσως θέλουν να διατηρήσουν ένα επίπεδο συνέχειας, στην παράδοση και στην εμπορική επιτυχία.

Το μπροστινό μέρος θα υιοθετήσει μια πολύ μικρότερη μάσκα και πιο ευκρινείς προβολείς, που απηχούν τη σχεδιαστική γλώσσα του πρωτότυπου Neue Klasse X. Άλλα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν χωνευτές λαβές θυρών και μια πίσω αεροτομή που θυμίζει XM.

Advertisement
Advertisement

Η BMW αναμένεται να προσφέρει τη νέα X5 με θερμικούς κινητήρες και υβριδικά συστήματα, μαζί με ένα πλήρως ηλεκτρικό iX5. Επιπλέον, αναμένεται μια έκδοση με υδρογόνο, σύμφωνα με το πιλοτικό πρόγραμμα της τρέχουσας BMW iX5 Hydrogen, η οποία χρησιμοποιεί την τεχνολογία FCEV της Toyota.

Δεν υπάρχει ακόμη επίσημη λέξη για το λανσάρισμα της πέμπτης γενιάς BMW X5/iX5, αλλά οι φήμες κάνουν λόγο για ντεμπούτο το καλοκαίρι του 2026, ως μοντέλα του 2027. Αυτό ευθυγραμμίζεται με το σχέδιο της βαυαρικής αυτοκινητοβιομηχανίας να ανανεώσει το μεγαλύτερο μέρος της γκάμας της τα επόμενα χρόνια, ενοποιώντας τη σχεδίαση και την τεχνολογία, σε όλα τα μοντέλα.