Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με διαφορετικές ιπποδυνάμεις ο νέος κινητήρας της Maserati

Ελλάδα 4:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με διαφορετικές ιπποδυνάμεις ο νέος κινητήρας της Maserati

ΝΕΑ

Με διαφορετικές ιπποδυνάμεις ο νέος κινητήρας της Maserati

ΝΕΑ

Η Maserati κατασκευάζει ένα νέο θερμικό σύνολο, το οποίο θα τοποθετηθεί αρχικά στη νέα MC20.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με το έγκυρο Automotive News Europe, το νέο V6 μοτέρ της ιστορικής φίρμας είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου in-house, έχει χωρητικότητα 3,0 λίτρα και διαθέτει διπλούς υπερτροφοδότες (twin-turbo).

Advertisement
Advertisement

Επίσης διαθέτει την τεχνολογία «turbulent jet ignition», χάρη στην οποία βελτιώνεται η κατανάλωση καυσίμου και μειώνονται οι εκπομπές ρύπων. Παράλληλα, το θερμικό σύνολο θα έχει τις απαραίτητες προδιαγραφές για να μπορεί να συνδυαστεί και με ένα ηλεκτρικό μοτέρ.

Ανάλογα με το μοντέλο θα διαφοροποιείται και η μέγιστη ιπποδύναμή του. Για παράδειγμα, στο πολυαναμενόμενο κεντρομήχανο supercar MC20 η ισχύς θα φτάνει τους 550 ίππους, όπως και στις νέας γενιάς GranTurismo/GranCabrio. Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι ο συγκεκριμένος κινητήρας θα τοποθετηθεί στο νέο crossover μοντέλο της Alfa Romeo, που αναμένεται μέσα στο 2021, αλλά και τη Levante,  με την ισχύ εδώ να είναι 530 ίπποι. Και από τη στιγμή που ο συγκεκριμένος V6 κινητήρας θα αντικαταστήσει τον παλαιάς τεχνολογίας V8 της Ferrari, το πιθανότερο είναι να τον δούμε και στη γκάμα της Quattroporte, με την απόδοση να ανεβαίνει στους 580 ίππους.

Advertisement

Εκτός του νέου V6 twin-turbo, η Maserati αναμένεται να εμπλουτίσει τη γκάμα των διαθέσιμων μοτέρ και με τον τετρακύλινδρο turbo των 2,0 λίτρων, που γνωρίζουμε από τις Alfa Romeo Giulia και Stelvio, ο οποίος θα τοποθετηθεί στην ανανεωμένη Ghibli.