Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με χειροκίνητο κιβώτιο η Aston Martin Vanquish

Ελλάδα 14:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με χειροκίνητο κιβώτιο η Aston Martin Vanquish

ΝΕΑ

Με χειροκίνητο κιβώτιο η Aston Martin Vanquish

ΝΕΑ

Σύμφωνα με επίσημες πηγές, η επόμενη γενιά της Aston Martin Vanquish θα λανσαριστεί και με χειροκίνητο κιβώτιο 7 σχέσεων.

Advertisement
Advertisement

 

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Aston Martin, Andy Palmer, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως η νέας γενιάς Vanquish, εκτός της τοποθέτησης του κινητήρα στο κέντρο, θα λανσαριστεί και σε έκδοση με χειροκίνητο κιβώτιο. Χαρακτηριστικά τόνισε: «Έχουμε ήδη δεσμευτεί πως θα είμαστε ο μοναδικός κατασκευαστής στον κόσμο, που θα προσφέρουμε και χειροκίνητες εκδόσεις στα μοντέλα μας».

Advertisement
Advertisement

Το νέο βρετανικό σπορ μοντέλο θα μοιράζεται το χειροκίνητο κιβώτιο της Vantage AMR, που έχει εξελιχθεί από την Graziano, το οποίο διαθέτει επτά σχέσεις και είναι εμπνευσμένο από τα motorsports, με την πρώτη να είναι τύπου «dog-leg». Αυτό σημαίνει ότι η συγκεκριμένη σχέση είναι τοποθετημένη κάτω αριστερά, εκεί όπου συνήθως βρίσκεται η «όπισθεν». Επίσης, το παρόν δίνει και το σύστημα AMSHIFT, το οποίο σε κάθε κατέβασμα σχέσης ανεβάζει τις στροφές του κινητήρα, μιμούμενο την τεχνική του «μύτη-τακούνι». Παράλληλα, το AMSHIFT προσφέρει τη δυνατότητα στον χειριστή της Vanquish να ανεβάζει ταχύτητες, διατηρώντας το πεντάλ του γκαζιού πατημένο μέχρι το τέλος της διαδρομής του.

Advertisement

Η νέα Vanquish θα φορά ένα νέο υβριδικής τεχνολογίας σύνολο, που θα διαθέτει έναν twin-turbo V6 κινητήρα εσωτερικής καύσης, συνδυαζόμενο με ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Σε ότι αφορά την απόδοσή του, αναμένεται ανάμεσα στους 710 με 730 PS, που θα την τοποθετεί στην ίδια κατηγορία με τις Ferrari F8 Tributo και McLaren 720S. Να αναφέρουμε τέλος ότι το συγκεκριμένο μοντέλο αναμένεται να παρουσιαστεί επισήμως το 2022.