Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με αγωνιστικό fuel cell η BMW στο Μαν;

Ελλάδα 13:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με αγωνιστικό fuel cell η BMW στο Μαν;

ΝΕΑ

Με αγωνιστικό fuel cell η BMW στο Μαν;

ΝΕΑ

Ο φετινό 24ωρος αγώνας Λε Μαν μπορεί να πέρασε με θρίαμβο της Porsche, αλλά για τα επόμενα η βαυαρική εταιρία «βλέπει» προς το υδρογόνο.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Μετά την Ford και το αγωνιστικό GT, φήμες θέλουν την BMW να επιστρέφει στο Μαν από το 2018 με ένα προηγμένο τεχνολογικά αγωνιστικό (στην φωτογραφία βλέπετε την συμβατική BMW Z4 GT3) που θα κινείται με υδρογόνο (FCV). Για την ακρίβεια, το αγωνιστικό αυτό θα εξοπλίζεται με συστοιχία από ενεργειακές κυψέλες (fuel cell) και ο λόγος που η BMW θα το «κατεβάσει» στο Μαν είναι πως θέλει να προετοιμάσει το έδαφος για το λανσάρισμα ενός αντίστοιχης τεχνολογίας μοντέλου παραγωγής.

Ακόμη δεν υπάρχουν περισσότερα στοιχεία, αλλά θεωρείται σίγουρο πως στο μοντέλο παραγωγής θα συμβάλλει και η Toyota παρέχοντας τεχνογνωσία (όπως προβλέπει το συμφωνητικό συνεργασίας ανάμεσα στις δύο εταιρίες) πάνω στις κυψέλες καυσίμου και το υδρογόνο. Εδώ να υπενθυμίσουμε πως η Toyota έχει λανσάρει το Mirai, η Mercedes-Benz αναμένεται να παρουσιάσει ένα νέο FCV, ενώ γενικότερα από τα τέλη της δεκαετίας θα βλέπουμε όλο και περισσότερα FCV αφού κατά πολλούς το μέλλον είναι σε αυτά τα οχήματα και όχι στα αμιγώς μπαταριοκίνητα ηλεκτρικά (BEV).

Advertisement
Advertisement