Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με αυτό το αυτοκίνητο “έσπασε” ο Βαρουφάκης την καραντίνα

Ελλάδα 10:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με αυτό το αυτοκίνητο “έσπασε” ο Βαρουφάκης την καραντίνα

ΝΕΑ

Με αυτό το αυτοκίνητο “έσπασε” ο Βαρουφάκης την καραντίνα

ΝΕΑ

Ο εκκεντρικός αρχηγός του κόμματος ΜέΡΑ25 και μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου κατάφερε να συγκεντρώσεις-και πάλι-τους προβολείς της δημοσιότητας αθετώντας κάθε σύσταση για περιορισμό των μετακινήσεων.

Advertisement
Advertisement

Η καθολική καραντίνα και ο κίνδυνος εξάπλωσης του Κορωνοϊού αγγίζουν τους πάντες…, εκτός του Γιάνη Βαρουφάκη. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν αρχηγός κόμματος της ελληνικής βουλής, εκμεταλλευόμενος τη βουλευτική του ιδιότητα, μετέβη την περασμένη Παρασκευή στο νησί της Αίγινας αρνούμενος οποιοδήποτε αστυνομικό έλεγχο, όπως αποκάλυψε ο Δήμαρχος του νησιού, Γιάννη Ζορμπάς: «Όλα τα οχήματα που αποβιβάζονταν από το πλοίο μετά από σήμα των Λιμενικών παραμέριζαν στο πλάι για να δείξουν οι επιβάτες τα έγγραφα. Ο κ. Βαρουφάκης έκοψε ταχύτητα, είπε “είμαι βουλευτής” και όταν το όργανο επέμεινε να του δείξει τα σχετικά έγγραφα εκείνος απάντησε “δεν ξέρεις ποιος είμαι;” και έφυγε» περιέγραψε το επεισόδιο ο κ. Ζορμπάς. Το όργανο δεν πρόλαβε να αντιδράσει γιατί ο κ. Βαρουφάκης πάτησε γκάζι και έφυγε. Με κάλεσαν ήδη στο Λιμεναρχείο και έδωσα κατάθεση. Υπήρξε δυσαρέσκεια από τον κόσμο που περίμενε να περάσει τον έλεγχο γιατί δεν σταμάτησε και δεν συναίνεσε στον έλεγχο».

Και αυτή τη φορά, το αυτοκίνητό που χρησιμοποίησε ο κ.Βαρουφάκης για την απόδρασή του στην Αίγινα, ήταν το MINI Cooper που ανήκει στη σύζυγό του. Πρόκειται για τη δεύτερη γενιά του μοντέλου που παρέμεινε στην παραγωγή από το 2007 έως το 2013. Εφοδιάζεται με κινητήρα 1,6 λίτρων 122 ίππων και η τιμή του αυτή τη στιγμή, σαν μεταχειρισμένο, βρίσκεται κοντά στα 8.000 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν προέρχονται από παλαιότερο δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, όταν η ασφάλεια του κ.Βαρουφάκη είχε επιτεθεί στον δημοσιογράφο του Μέσου, Φρίξο Δρακοντίδη.