Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με 800 ίππους το νέο… RUV της ABT

Ελλάδα 3:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με 800 ίππους το νέο… RUV της ABT

ΝΕΑ

Με 800 ίππους το νέο… RUV της ABT

ΝΕΑ

Η «Signature Edition» της ΑΒΤ για το Audi RSQ8 έχει απόδοση ισχύος 800 ίππων και θα παραχθεί μόλις σε 96 μονάδες.

Advertisement
Advertisement

Ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος ABT Sportsline αποκάλυψε μια νέα περιορισμένης έκδοσης πρόταση για το RSQ8 της Audi, με την ονομασία «Signature Edition».

Η νέα αυτή έκδοση του Racing Utility Vehicle –όπως ονομάζει η ABT το τελευταίο της δημιούργημα- θα παραχθεί σε 96 μόνο αντίτυπα, «κλείνοντας το μάτι» στη χρονολογία ίδρυσης της εταιρείας που είναι το 1896 (όταν λεγόταν Auto- ABT). Αυτή η ειδική έκδοση του RSQ8, «πατάει στα ίχνη» του Audi RS 6 «Johann Abt Signature Edition», το οποίο παρουσιάστηκε πέρυσι για να σηματοδοτήσει την 125η επέτειο του βελτιωτικού οίκου.

Advertisement
Advertisement

Ακριβώς όπως και με την ειδική έκδοση του RS 6, μέσα στο RSQ8 βρίσκει κανείς ένα γνήσιο κομμάτι από την ιστορία της Γερμανικής εταιρείας. Σε ότι έχει να κάνει με την απόδοση του αυτοκινήτου, οι μηχανικοί της ABT κατάφεραν να προσθέσουν επιπλέον 200 ίππους από τον twin turbo V8 κινητήρα του RS Q8, ανεβάζοντας τη μέγιστη τιμή της ισχύος στους 800 ίππους και εκείνη της ροπής, στα 1.000 Nm. Από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα, το RUV της ABT χρειάζεται μόλις 3,2 δευτερόλεπτα (0,6” γρηγορότερο από το εργοστασιακό), ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 315 χλμ./ώρα.

Σε ότι έχει να κάνει με την εμφάνισή του, το RSQ8 Signature Edition ξεχωρίζει από το ειδικό bodykit που βελτιώνει την αεροδυναμική του αμαξώματος, με τονισμένο το μπροστινό χείλος κάτω από τον προφυλακτήρα και την τοποθέτηση αεροτομών εκατέρωθεν. Οι τροχοί του αυτοκινήτου έχουν διάμετρο 23 ιντσών και είναι ειδικά σχεδιασμένοι για το συγκεκριμένο μοντέλο. Όσον αφορά το εσωτερικό, τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν την επένδυση Alcantara και τις εμφανείς ραφές στα καθίσματα, τα λογότυπα της έκδοσης στα καθίσματα και διάφορες άλλες λεπτομέρειες που τονίζουν την επιθετικότητα του συνόλου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Abt φτάνει το Cupra Formentor VZ5 στους 450 ίππους
Ο ολοκληρωμένος χαρακτήρας του Audi Q3 45 TFSI e
Το Audi Q8 TFSI e quattro οδηγεί τις εξελίξεις

Advertisement

 

 

 

Advertisement