Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με 730 ίππους ο υβριδικός V6 της Ferrari (+video)

Ελλάδα 12:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με 730 ίππους ο υβριδικός V6 της Ferrari (+video)

ΝΕΑ

Με 730 ίππους ο υβριδικός V6 της Ferrari (+video)

ΝΕΑ

Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές ο νέος υβριδικός V6 κινητήρας που εξελίσσει η Ferrari θα ξεπερνά σε απόδοση τους 730 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Η επιβεβαίωση πως στο Μαρανέλο εξελίσσεται ένα νέο V6 σύνολο έχει δοθεί πριν από περίπου ένα χρόνο. Όμως ακόμα και σήμερα οι πληροφορίες που γνωρίζουμε σχετικά με το νέο κινητήρα είναι ελάχιστες, όπως αντίστοιχα και όσα έχουμε μάθει για τα μοντέλα που θα τον φορούν.

Οι τελευταίες φήμες μιλούν για ένα νέο μοντέλο που θα αναβιώσει την Dino αν και από την Ferrari δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση για κάτι τέτοιο. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο πάντως είναι πιθανό να υπάρχουν δύο εκδόσεις του συγκεκριμένου μοντέλου. Η βασική θα έχει μια συμβατική εκδοχή του V6 κινητήρα με περίπου 610 ίππους ενώ πάνω από αυτή θα υπάρχει η υβριδική έκδοση με περισσότερους από 730 ίππους. Βέβαια σε μια τέτοια περίπτωση η «μικρή» Ferrari θα κόντραρε την μεγαλύτερη F8 Tributo που μάλιστα χρησιμοποιεί V8 κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

Ένα δεύτερο σενάριο, που πρακτικά δείχνει πιο πιθανό, είναι ο υβριδικός V6 κινητήρας να κάνει πρεμιέρα κάτω από το καπό της αναμενόμενης Purosangue, του πρώτου SUV της Ferrari. Σε κάθε περίπτωση είναι σαφές πως και η Ferrari συμμαχεί με τον εξηλεκτρισμό προκειμένου να πετύχει τον δυναμισμό και την απόλυτη απόδοση στο νέο κεφάλαιο που ανοίγει στην ιστορία της αυτοκίνησης.