Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με 600+ PS το Audi RS6 Avant στο ‘ring

Ελλάδα 13:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με 600+ PS το Audi RS6 Avant στο ‘ring

ΝΕΑ

Με 600+ PS το Audi RS6 Avant στο ‘ring

ΝΕΑ

Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα από την Audi το νέο RS6 Avant που δοκιμάζεται αυτή την περίοδο στο Nurburgring.

Advertisement
Advertisement

 

Θα είναι το πιο δυνατό RS6 που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Με απόδοση ισχύος που θα ξεπερνά τους 600 ίππους, το νέο super s/w της Audi, θα πλασαριστεί απέναντι από τα αντίστοιχα «θηρία» -τόσο σε απόδοση, όσο και σε διαστάσεις- που έχουν αντίστοιχα οι BMW (με την Μ5) και Mercedes (AMG E63). Ο κινητήρας του νέου RS6 θα είναι ο 4λιτρος V8 που χρησιμοποιείται τόσο στην Porsche Panamera, όσο και στη Lamborghini Urus. Με τους 605 ίππους του που υπολογίζεται πως θα λανσαριστεί το μοντέλο, θα είναι κατά 43 ίππους πιο δυνατό από την προηγούμενη γενιά του.

Advertisement
Advertisement

Θυμίζουμε πως πολύ κοντά σε αυτή την απόδοση είναι και ο ανταγωνισμός, με τη M5 να αποδίδει 600 ίππους και την E63 AMG να αποδίδει 604. Με την τετρακίνηση και το 8άρι αυτόματο κιβώτιο, το RS6 θα κατασκευάζεται μαζί με το RS7, στο εργοστάσιο της Audi στο Neckarsulm της Γερμανίας. Το βάρος του αυτοκινήτου θα είναι κατά 80 κιλά περιορισμένο σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση, χάρη στη δεύτερη γενιά της πλατφόρμας MLB που χρησιμοποιεί. Για τα 100 χλμ./ώρα από στάση, το νέο RS6 θα χρειάζεται μόλις 3,6 δευτερόλεπτα (0,1 του δευτερολέπτου ταχύτερο από το προηγούμενο) και η τελική του ταχύτητα θα είναι 310 χλμ./ώρα.

Advertisement