Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mε 510 PS η νέα C63 AMG;

Ελλάδα 8:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mε 510 PS η νέα C63 AMG;

ΝΕΑ

Mε 510 PS η νέα C63 AMG;

ΝΕΑ

Στην ισχύ και τη ροπή θα χτυπήσει η Mercedes τη BMW M3. Ο κατασκευαστής από τη Στουτγάρδη δεν θα ακολουθήσει την τάση του downsizing όσον αφορά τον κινητήρα του μεσαίου οικογενειακού επιδόσεων, επιμένοντας σε 8κύλινδρο σύνολο. «Δε χρειάζεται να πούμε ότι ο αντικαταστάτης της C 63 AMG θα εφοδιάζεται και πάλι με κινητήρα 8 κυλίνδρων. Το οφείλουμε στους πιστούς μας φίλους. Απλά και καθαρά», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Mercedes AMG, Tobias Moers.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Βέβαια ο κυβισμός υποχωρεί, από τα 6,2 lt. στα 4 lt. του V8 Biturbo, ο οποίος εφοδιάζει και τη νέα AMG GT. Έτσι η μέση κατανάλωση διατηρείται σε λογικά επίπεδα (8,2 lt/100 km). Είναι πολύ πιθανό η C 63 AMG – θα κυκλοφορήσει ως sedan και station wagon – να λανσαριστεί με δύο εκδόσεις ισχύος, όπως συμβαίνει και στην περίπτωση της E 63 AMG: 462 PS για την «απλή» και 510 PS για την S. Αργότερα βέβαια θα κυκλοφορήσει και έκδοση Black Series, όπως θα συμβεί και με την AMG GT.

Η νέα Mercedes C 63 AMG θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο στο Παρίσι και οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν το Φεβρουάριο του νέου έτους (η Estate θα ακολουθήσει την άνοιξη).

Advertisement
Advertisement