Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με 470 άλογα η νέα BMW M3

Ελλάδα 8:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με 470 άλογα η νέα BMW M3

ΝΕΑ

Με 470 άλογα η νέα BMW M3

ΝΕΑ

Η επόμενη γενιά της BMW M3 αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2020 και να χρησιμοποιεί μια εκτενώς ενημερωμένη εκδοχή του 6κύλινδρου βενζινοκινητήρα twin-scroll turbocharged 3,0 λίτρων, ο οποίος για την περίσταση θα αποδίδει σχεδόν 470 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Η πρόσθετη ισχύς είναι πιθανό να προέρχεται από τη χρήση ενός συστήματος ψεκασμού νερού, όπως εκείνο που υιοθετεί η M4 GTS, που επιτρέπει μειωμένες θερμοκρασίες κυλίνδρων για πιο αποτελεσματική λειτουργία. Το μόνο εμπόδιο για το σύστημα που χρησιμοποιείται πιστεύεται ότι έχει επικεντρωθεί στο θέμα του χώρου που καταλαμβάνει, αλλά αυτό θεωρείται πλέον ότι έχει ξεπεραστεί.

Το πρόσθετο βάρος του συστήματος ψεκασμού νερού είναι ελάχιστο και απίθανο να θέσει σε κίνδυνο το στόχο της BMW να κάνει το αυτοκίνητο ελαφρύτερο από την M3 CS των 1585 kg. Αυτό συμβαίνει χάρη στις εξοικονομήσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, με τη βασική δομή της νέας Σειράς 3, καθώς και τα πιθανά οφέλη από τη χρήση εξαρτημάτων από άνθρακα, συμπεριλαμβανομένης της οροφής.

Τόσο ένα σύστημα τετρακίνησης, το οποίο να μοιάζει με αυτό που χρησιμοποιείται στην M5, όσο και οποιαδήποτε μορφή ηλεκτροκίνησης πιστεύεται ότι θα δεχθούν βέτο, επειδή θα προσέθεταν αρκετό βάρος, πολυπλοκότητα και κόστος. Ωστόσο, οι αναφορές υποδεικνύουν ότι η Μ3 του 2020 θα μπορούσε να υιοθετεί κάποια μορφή ηλεκτροκίνησης, κάτι που είναι απαραίτητο λόγω της αυξανόμενης προτεραιότητας για την επίτευξη στόχων του CO2.

Advertisement
Advertisement

Δεν υπάρχουν περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τις επιδόσεις της M3, αλλά το ελαφρύτερο και ισχυρότερο αυτοκίνητο λογικά θα απαιτήσει λιγότερο χρόνο από τα 3,9 sec της M3 CS για το 0-100 km/h. Θα προσφέρεται με επιλογή χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων ή προαιρετικά αυτόματου οκτώ σχέσεων το οποίο θα συνοδεύεται από σύστημα εκκίνησης launch control.

H M3 θα επωφεληθεί επίσης από την αυξημένη ακαμψία που προσφέρεται από τα τμήματα αλουμινίου υψηλής αντοχής, αλλά και τον χάλυβα τύπου CLAR. Αυτός είναι ένας βασικός λόγος για τον οποίο η BMW μιλά κολακευτικά για τις δυναμικές ικανότητες της σειράς 3. Τ φαρδιά μετατρόχια της απλής έκδοσης αλλά και τα αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά στην ανάρτηση προσφέρουν στους μηχανικούς τα θεμέλια για μια πολύ δυναμική νέα M3. Η αύξηση της ακαμψίας του πλαισίου επιτρέπει στους μηχανικούς να υιοθετήσουν πιο μαλακά ελατήρια στην ανάρτηση προκειμένου να προσφέρουν στην M3 μια πιο άνετη καθημερινή οδήγηση, χωρίς να παρεμποδίζονται τα δυναμικά χαρακτηριστικά.

Στο εσωτερικό, η επόμενη M3 θα ακολουθήσει τα βήματα της M5 και θα ανταλλάξει την οθόνη ψυχαγωγίας dashtop με μια ενσωματωμένη στον πίνακα οργάνων. Το σύστημα iDrive αναμένεται να διατηρήσει το περιστροφικό κουμπί ελέγχου επειδή έχει διακριθεί για την ευκολία χρήσης του. Η M3 θα συνεχίσει να αποτελεί τη βάση για το τεχνικά πανομοιότυπο κουπέ M4, ενώ τα μοντέλα της σειράς M θα είναι τα M440i M Performance coupé και M440d M Performance coupé. Αυτά τα μοντέλα πρόκειται επίσης να φθάσουν στους εκθεσιακούς χώρους το 2020 και αποτελούν μέρος μιας επίθεσης 26 μοντέλων αυτοκινήτων του τμήματος M που στοχεύει να ανταγωνιστεί εκτεταμένα τις Mercedes-AMG και Audi Sport.

Advertisement

BMW-M3-2020-tsiro-640