Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με 367 άλογα το νέο Audi RS3

Ελλάδα 20:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με 367 άλογα το νέο Audi RS3

ΝΕΑ

Με 367 άλογα το νέο Audi RS3

ΝΕΑ

Το νέο υπερόπλο της Audi θα κάνει πρεμιέρα στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης, τον ερχόμενο Μάρτιο, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τον πήχη στα hot-hatch!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (nima244@gmail.com)

Όπως είχαμε γράψει, κάτω από το καπό του νέου Audi RS3 βρίσκεται μια αναβαθμισμένη εκδοχή του γνωστού 5-κύλινδρου turbo κινητήρα με χωρητικότητα 2.500 cc, ο οποίος για την περίσταση αποδίδει 367 PS και 47,4 kgm ροπής. Η ισχύς περνά στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος Quattro και μίας ενισχυμένης εκδοχής του κιβωτίου S-tronic με 7 σχέσεις. Σχετικά με τις επιδόσεις, τα μόλις 4,3 sec που χρειάζονται για την διαδικασία του 0-100 km/h δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε πως παραπέμπουν σε supercar, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 280 km/h.

Advertisement
Advertisement

Εδώ να πούμε πως το νέο Audi RS3 υπερκεράζει την εξίσου εντυπωσιακή A 45 AMG των 360 PS, η οποία θα χρειαστεί να πάρει το αίμα της πίσω με το επερχόμενο facelift που θα γίνει τέλη 2015 με μία ισχυρότερη έκδοση. Έως τότε, το νέο RS3 είναι το πιο hot-hatch και δεν το κρύβει πίσω από το χαμηλωμένο αμάξωμα κατά 25 mm, σε σχέση με το από A3 Sportback. Φυσικά, υπάρχουν οι ανάλογες λεπτομέρειες που ντοπάρουν το όλο σύνολο με το μάτι να εστιάζει στις μεγάλες εισαγωγές του αέρα, στους τεράστιους προφυλακτήρες, στις αδιάκριτες δύο απολήξεις, στον διαχύτη, στις δαγκάνες των δισκοφρένων κ.α., ενώ στο εσωτερικό επικρατεί ανάλογο “RS” στιλ με το χαρακτηριστικό κοφτό τιμόνι ντυμένο με αλκαντάρα, αρκετό χρώμιο στο ταμπλό, τα λογότυπα ισχύος στο τιμόνι και στον επιλογέα και άλλες λεπτομέρειες που τονίζουν το χαρακτήρα του πανίσχυρου Audi.