Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με 285 ίππους το Detroit Electric

Ελλάδα 3:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με 285 ίππους το Detroit Electric

ΝΕΑ

Με 285 ίππους το Detroit Electric

ΝΕΑ

Τα οριστικά τεχνικά χαρακτηριστικά του SP:01 έδωσε στη δημοσιότητα η Detroit Electric, λίγους μήνες πριν την έναρξη παραγωγής του ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Η αμερικάνικη μάρκα βρίσκεται πλέον σε… βρετανικά χέρια και συγκεκριμένα σε αυτά του Albert Lam, πρώην ανώτατου στελέχους της Lotus Cars. Το μοτέρ των 285 PS συνδυάζεται στάνταρ με μηχανικό κιβώτιο, ενώ προαιρετικά δίνεται η επιλογή αυτόματου με μία ή δύο σχέσεις μετάδοσεις.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Το coupe θα τεθεί προς πώληση το 2015 στις αγορές της Ευρώπης, της Βόρειας Αμερικής και της Ασίας και διαφημίζεται ως «το πιο γρήγορο διθέσιο ηλεκτρικό μοντέλο». Χάρη στη χρήση ανθρακονήματος το βάρος έχει διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα (αν και δεν ανακοινώνεται ακόμη ο σχετικός αριθμός) και το SP:01 επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε μόλις 3,9 sec, ενώ αγγίζει σε τελική ταχύτητα τα 249 km/h. Οι μπαταρίες προσφέρουν αυτονομία 288 km.

Προαιρετικά η πίσω αεροτομή, ο διαχύτης και το κάλυμμα της μπαταρίας είναι κατασκευασμένα από ανθρακόνημα. Η σχεδίαση του μοντέλου παραγωγής διαφοροποιείται σε σχέση με το πρωτότυπο SP:01, προκειμένου να βελτιωθεί η αεροδυναμική απόδοση και άρα να βελτιωθούν οι επιδόσεις, η αυτονομία και – βέβαια – η οδική συμπεριφορά. Το πίσω τζάμι εκτείνεται ως την ουρά του αμαξώματος, ενώ έχει τοποθετηθεί και πίσω αεροτομή (θυμίζει αρκετά Alfa 4C από πίσω).

Advertisement
Advertisement

Το εσωτερικό είναι λιτό, απουσιάζουν οι πολλοί διακόπτες και κυριαρχούν οι επενδύσεις από δέρμα ή αλκαντάρα. Στην κεντρική κονσόλα έχει τοποθετηθεί ένα tablet από τη Samsung, διαγωνίου 8,4 ιντσών. Μέσω του λειτουργικού Android ο οδηγός και ο συνοδηγός θα μπορούν να χειριστούν όλες τις λειτουργίες, όπως το ηχοσύστημα, τον κλιματισμό, το σύστημα πλοήγησης και να ενημερωθούν για τις ενδείξεις του οχήματος, όπως το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας.