Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με 250 άλογα το κορυφαίο Toyota Yaris (video)

Ελλάδα 14:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με 250 άλογα το κορυφαίο Toyota Yaris (video)

ΝΕΑ

Με 250 άλογα το κορυφαίο Toyota Yaris (video)

ΝΕΑ

Τα πρώτα στοιχεία βγήκαν στην… επιφάνεια σχετικά με το Toyota GR Yaris και όλα δείχνουν ότι η ιαπωνική εταιρεία κατασκεύασε ένα εξαιρετικό μικρό hot hatch που έρχεται… σχεδόν προσθιοκίνητο, περίπου πισωκίνητο και καθαρά τετρακίνητο.

Advertisement
Advertisement

H Toyota αποφάσισε πρόσφατα να ταράξει τα νερά στην μικρή κατηγορία, παρουσιάζοντας ένα hot hatch με απίστευτες επιδόσεις, το οποίο -μάλιστα- βασίζεται στην τελευταία γενιά του δημοφιλούς, Yaris. Συνεπώς, κάτω από το καπό του Toyota GR Yaris τοποθέτησε έναν 3κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο 1.600άρη κινητήρα απόδοσης 250 ίππων και 350 Nm ροπής. Οι τιμές δείχνουν πραγματικά υψηλές, μιας και πρόκειται για έναν τόσο “μικρό” κινητήρα, που βρίσκει πρόσφορο έδαφος σε ένα compact αμάξωμα.

Σχεδόν προσθιοκίνητο, περίπου πισωκίνητο και καθαρά τετρακίνητο!

Advertisement
Advertisement

Αν και πολλοί θα περιμένατε το Toyota GR Yaris να είναι ακόμα ένα… δυνατό προσθιοκίνητο μοντέλο, η ιαπωνική εταιρεία εκπλήσσει! Οι μηχανικοί τοποθέτησαν ένα σύστημα τετρακίνησης, το οποίο ρυθμίζεται μέσω τριών προγραμμάτων οδήγησης. Στη normal λειτουργία, η κατανομή της ροπής είναι 60:40 (εμπρός-πίσω), στο Sport Mode γίνεται σχεδόν πισωκίνητο με την κατανομή να αλλάζει σε 30:70 και στο Track Mode “κλειδώνει” σε 50:50. Για τους υποψήφιους αγοραστές που θέλουν ακόμα καλύτερες επιδόσεις, θα μπορούν να επιλέξουν εμπρός και πίσω διαφορικό μπλοκέ.

Δείτε το καυτό Toyota Yaris εν δράσει… (video)

Παρά την εποχή που επιζητά “ηλεκτροποίηση” των αυτοκινήτων, η Toyota μένει πιστή στις παραδόσεις και ένας από τους συναδέλφους που το δοκίμασαν δείχνει εντυπωσιασμένος.

Advertisement