Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με 204 ίππους το ηλεκτρικό Chevrolet

Ελλάδα 3:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με 204 ίππους το ηλεκτρικό Chevrolet

ΝΕΑ

Με 204 ίππους το ηλεκτρικό Chevrolet

ΝΕΑ

Λίγες ημέρες νωρίτερα, στην έκθεση ηλεκτρονικών CES του Λας Βέγκας, η Chevrolet είχε παρουσιάσει το νέο της ηλεκτρικό μοντέλο. Για το σαλόνι αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ κράτησε τα τεχνικά χαρακτηριστικά, δημοσιοποιώντας την ισχύ και τις επιδόσεις του Bolt EV. Ο ηλεκτροκινητήρας του Bolt αποδίδει 204 PS και 36,7 kgm ροπής. Είναι ικανός να χαρίσει στο ηλεκτρικό της Chevrolet επιτάχυνση από στάση στα 96 km/h σε λιγότερο από 7 sec.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Η αμερικάνικη μάρκα συνεργάστηκε με την LG Electronics για την παραγωγή μπαταριών ιόντων λιθίου. Έχουν ενέργεια 60 kWh και προσφέρουν αυτονομία που σύμφωνα με τις αρχικές μετρήσεις της Chevrolet ξεπερνά τα 320 km. Η εγγύησή τους φθάνει τα 8 έτη ή τα 160.000 km (όποιο λήξει πρώτο). Η διαδικασία φόρτισης με τάση 240V θα διαρκεί 9 ώρες, ενώ με τη βοήθεια ταχυφορτιστή μέσα σε 30 λεπτά εξασφαλίζεται αυτονομία 145 km.

Μία από τις τεχνολογικές καινοτομίες του Bolt EV είναι η εμφάνιση εικόνας από την πίσω κάμερα στον κεντρικό καθρέπτη. Έτσι ο οδηγός θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να έχει ορατότητα προς τα πίσω, χωρίς εμπόδια από τους επιβάτες ή τις κολώνες του αυτοκινήτου. Οι επιβάτες θα απολαμβάνουν συνεχή σύνδεση με το διαδίκτυο, χάρη στην παρουσία Wi-Fi hotspot.

Advertisement
Advertisement

Διαβάστε ΕΔΩ πόσο θα κοστίζει στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών.