Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με 165 ίππους το Abarth 595 Pista

Ελλάδα 1:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με 165 ίππους το Abarth 595 Pista

ΝΕΑ

Με 165 ίππους το Abarth 595 Pista

ΝΕΑ

Ο μικρός “σκορπιός” φρεσκαρίστηκε στα σημεία, ενώ ο γνώριμος 1.400άρης turbo κινητήρας απέκτησε επιπλέον 5 ίππους.

Το Abarth 595 Pista ανανεώθηκε, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα – όπως ήταν φυσικό – στην αύξηση της απόδοσης του κινητήρα και στην αναβάθμιση της οδικής του συμπεριφοράς. Ο μικρός “πύραυλος” φέρει το γνώριμο 1.400 turbo μοτέρ, ωστόσο η τουρμπίνα έχει αλλαχτεί με μία νέα της Garrett. Το αποτέλεσμα; Η ιπποδύναμη αυξήθηκε κατά 5 ίππους, φτάνοντας συνολικά τους 165 ίππους, ενώ στον στάνταρ εξοπλισμό συναντάμε την εκκωφαντική Record Monza Active εξάτμιση. Αναφορικά με την ανάρτηση, το νέο Abarth 595 Pista φοράει Koni (πίσω) με FSD (Frequency Selective Damping), τεχνολογία που προσφέρει ακόμα καλύτερη συμπεριφορά στον δρόμο και την πίστα.

Σύμφωνα με την ιταλική φίρμα, η ροπή των 230 Nm είναι αισθητή από τις 2.250 rpm και η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει το νέο 595 Pista είναι 218 χλμ./ώρα. Παράλληλα, η κλιμάκωση του 5τάχυτου κιβωτίου είναι καλή, χαρίζοντας αξιοσημείωτες ρεπρίζ (80-120 σε 7,8 sec). Ο μικρός “σκορπιός” διαθέτει αγωνιστικού τύπου καθίσματα της Sabelt με νέες επενδύσεις και δυνατά φρένα με αεριζόμενους δίσκους εμπρός (284 mm) και απλούς δίσκους πίσω (240 mm). Παράλληλα, προαιρετικά υπάρχει και το αυτόματο κιβώτιο 5 σχέσεων με paddles πίσω από το τιμόνι.

Η παλέτα των χρωμάτων εμπλουτίστηκε με το matte Grey, ενώ το πακέτο “Αδρεναλίνης”, όπως το ονομάζει η φίρμα, περιλαμβάνει πράσινες πινελιές, όπως φαίνονται και στις φωτογραφίες. Από πλευράς συνδεσιμότητας, το σύστημα Uconnect 7 HD συνεργάζεται με τα smartphone που έχουν λογισμικό Android και iOS, χάρη στα Android Auto και Apple CarPlay αντίστοιχα.

Advertisement
Advertisement