Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

McLaren Speedtail: Προ των πυλών το νέο hypercar

Ελλάδα 12:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

McLaren Speedtail: Προ των πυλών το νέο hypercar

ΝΕΑ

McLaren Speedtail: Προ των πυλών το νέο hypercar

ΝΕΑ

Το πολυαναμενόμενο τριθέσιο μοντέλο της McLaren, που μέχρι πρότινος είχε τον κωδικό BP23, αναμένεται να κάνει την επίσημη εμφάνισή του στις 26 Οκτωβρίου, υπό την ονομασία Speedtail.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Το βρετανικό hypercar, σύμφωνα με τα στελέχη της McLaren, θα είναι το ταχύτερο μοντέλο παραγωγής στην ιστορία της εταιρείας, ξεπερνώντας σε τελική ταχύτητα ακόμα και την θρυλική F1, με 391km/h. Το πιο σημαντικό στοιχείο της νέας Speedtail που αποτελεί και κοινό σημείο με την F1, είναι η ύπαρξη τριών θέσεων, με τον οδηγό να κάθεται στη μέση, λίγο πιο μπροστά από τους δύο συνεπιβάτες του.

2mclarenbp23-chariatis-530

Βέβαια, όπως είχε τονίσει ο Διευθύνων Σύμβουλος της McLaren, Mike Flewitt, στο περιθώριο της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης, η Speedtail δεν αποτελεί διάδοχο της F1. Είναι σχεδιασμένο για να καλύπτει μεγάλες αποστάσεις, χωρίς όμως να χάσει τον οδηγοκεντρικό χαρακτήρα μίας McLaren. Ο κινητήρας που θα εφοδιάζει το νέο μοντέλο αποτελεί εξέλιξη του V8 twin-turbo συνόλου των 4,0 λίτρων, γνωστού από την 720S, ενώ θα συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα, με την συνδυαστική ισχύ να φτάνει τους 1.000 ίππους. Φυσικά και την εξέλιξη της νέας McLaren Speedtail έχει αναλάβει το τμήμα MSO, ενώ θα παραχθεί σε μόλις 106 αντίτυπα, με την εκτιμώμενη τιμή να ξεκινά από τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Advertisement

screen-shot-2018-10-13-at-07.59.07-chariatis-640