Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Δοκιμές της P1 στην Πράσινη Κόλαση

Ελλάδα 17:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Δοκιμές της P1 στην Πράσινη Κόλαση

ΝΕΑ

Video: Δοκιμές της P1 στην Πράσινη Κόλαση

ΝΕΑ

Σε προηγούμενο άρθρο αναλύσαμε τους λόγους για τους οποίους κάποιες φορές οι αυτοκινητοβιομηχανίες συνεχίζουν να κάνουν δοκιμές με μοντέλα που έχουν παρουσιάσει. Φαινόμενο σύνηθες σε περιπτώσεις supercars ή hypercars, όπως για παράδειγμα η McLaren P1! TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Όπως είδαμε το αντίπαλο δέος της LaFerrari να κάνει δοκιμές, καμουφλαρισμένη στο Φιοράνο, έτσι και το βρετανικό θηρίο έκανε τις δικές του δοκιμές, αυτή τη φορά στο παλιό σιρκουί του Νίρμπουργκρινγκ.

Αυτή τη φορά χωρίς καμουφλάζ ή… παραλλαγή, αλλά με την ένδειξη “XP2R Prototype Vehicle”. Πολλοί αναρωτήθηκαν τι αντιπροσώπευε το συγκεκριμένο κωδικό όνομα και η McLaren έδωσε την απάντηση μέσω του βρετανικού περιοδικού Autocar.

Στη πράξη λοιπόν, δεν ήταν κάποια πρωτότυπη νέα έκδοση της P1 που μας συστήθηκε τον περασμένο Μάρτιο στη Γενευη, απλά ένα “μουλάρι”, ένα όχημα δοκιμών που δεν διαφέρει από τη κανονική P1 του V8 bi-turbo των 3.8 lt που βγάζει 916 PS χάρη στη συνεισφορά και του συστήματος KERS που δανείζεται τεχνολογία από τη Formula 1.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της βρετανικής μάρκας εξήγησε πως τα γράμματα “XP” προέρχονται από τη λέξη “eXPerimental” που μαρτυρά πως ακόμα το όχημα βρίσκεται σε στάδιο εξέλιξης. Αν το μοντέλο ήταν ακόμα πειραματικό, προ δηλαδή φάσης παραγωγής, τα αντίστοιχα ακρωνύμια θα ήταν “PP”. Ο αριθμός 2 μαρτυρά πως είναι το δεύτερο αυτοκίνητο δοκιμών ενώ το “R” πως είναι αναβαθμισμένη εκδοχή του πρωτότυπου (Revised).

Πίσω από το τιμόνι της ασημί P1 που πρωταγωνιστεί στο σύντομο βίντεο, είναι ο δοκιμαστής της McLaren, Κρις Γκούντγουιν.