Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το MBUX θα χρησιμοποιείται σε όλη τη γκάμα της Mercerdes

Ελλάδα 15:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το MBUX θα χρησιμοποιείται σε όλη τη γκάμα της Mercerdes

ΝΕΑ

Το MBUX θα χρησιμοποιείται σε όλη τη γκάμα της Mercerdes

ΝΕΑ

Αν το νέο, προηγμένο σύστημα Infotainment της Mercedes-Benz που ακούει στο όνομα MBUX και έκανε ντεμπούτο στη νέα A-Class σας εντυπωσίασε, τότε θα χαρείτε να μάθετε πως θα αξιοποιηθεί σε όλη τη γκάμα της γερμανικής μάρκας!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Το Mercedes-Benz User Experience μας «συστήθηκε» πριν από τη νέα γενιά του μοντέλου της εταιρείας από τη Στουτγάρδη, συγκεκριμένα στην έκθεση CES στο Λας Βέγκας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το επόμενο βήμα μετά το σύστημα COMAND, είναι ένα εντυπωσιακό σύστημα πολυμέσων το οποίο χρησιμοποιεί για την απεικόνισή του ένα σχεδόν ενιαίο πάνελ δύο οθονών πάνω στο ταμπλό του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Η μια βρίσκεται στη θέση του πίνακα οργάνων και η α΄λλη στο άνω τμήμα της κεντρικής κονσόλας. Οι οθόνες αυτές μπορεί να έχουν μέγεθος 7 ιντσών έκαστη (στη βασική έκδοση), 7 ιντσών ο πίνακας οργάνων και 10,25 η κεντρική οθόνη στο επόμενο επίπεδο εξοπλισμού ή στις κορυφαίες εκδόσεις, να είναι αμφότερες 10,25 ιντσών.

Το MBUX χρησιμοποιεί έναν 6πύρηνο επεξεργαστή και μια κάρτα γραφικών της κορυφαίας nVidia, ενώ έχει μνήμη 8 GB, αντίστοιχη δηλαδή ενός κορυφαίου ηλεκτρονικού υπολογιστή. Είναι πλήρως συμβατό με φωνητικές εντολές, ενώ διαθέτει και δυνατότητες ανέπαφου χειρισμού, για χρήση που δεν απαιτεί το πάτημα κουμπιών ή το άγγιγμα κάποιας οθόνης.

Εντυπωσιακό; Εντός δύο ετών θα το δούμε σε όλα τα μοντέλα της Mercedes, πράγμα που επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του στο Car Advice ο επικεφαλής έρευνας και εξέλιξης της μάρκας, Ola Kaellenius.

Advertisement

2018-Mercedes-A-Class-interior-g640short

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το MBUX πατώντας εδώ.

Advertisement