Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes MBUX: Το μέλλον είναι εδώ! (+video)

Ελλάδα 16:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes MBUX: Το μέλλον είναι εδώ! (+video)

ΝΕΑ

Mercedes MBUX: Το μέλλον είναι εδώ! (+video)

ΝΕΑ

Σε μια εντυπωσιακή παρουσίαση η Mercedes έδειξε για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό το νέο της προηγμένο Σύστημα Infotainment MBUX, που θα εφοδιάσει πρώτη τη νέα A-Class. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr) ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ: ΤΑΚΗΣ ΤΡΑΚΟΥΣΕΛΛΗΣ

Advertisement
Advertisement

Το MBUX παρουσιάστηκε επίσημα κατά τη διάρκεια της Έκθεσης CES τους Λας Βέγκας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκθεση ηλεκτρονικών που γίνεται στον κόσμο, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να την επιλέγουν για να παρουσιάσουν τις τεχνολογίες, πέρα των μηχανικών μερών ενός αυτοκινήτου. Δε θα μπορούσε λοιπόν να λείπει το www.newsauto.gr, αφού πλέον αναφερόμαστε σε μία από τις δέκα μεγαλύτερες εκθέσεις για το αυτοκίνητο που γίνεται κάθε χρόνο στον κόσμο.

Η Mercedes – Benz λοιπόν, διάλεξε την κατάλληλη έκθεση για να παρουσιάσει με υπερηφάνεια το MBUX (Mercedes-Benz User Experience).

Πρόκειται για ένα πραγματικά εντυπωσιακό Σύστημα πολυμέσων το οποίο χρησιμοποιεί για την απεικόνισή του ένα σχεδόν ενιαίο πάνελ δύο οθονών πάνω στο ταμπλό του αυτοκινήτου, μια στη θέση του πίνακα οργάνων και μια στο άνω τμήμα της κεντρικής κονσόλας. Οι οθόνες αυτές μπορεί να έχουν μέγεθος 7 ιντσών (η κάθε μια) στη βασική έκδοση, 7 ιντσών ο πίνακας οργάνων και 10,25 για την κεντρική οθόνη στην επόμενη έκδοση εξοπλισμού ή 10,25 ιντσών η κάθε μια στις πιο ακριβές εκδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Το MBUX χρησιμοποιεί έναν 6πύρηνο επεξεργαστή και μια κάρτα γραφικών της κορυφαίας nVidia, ενώ έχει μνήμη 8 GB, αντίστοιχη δηλαδή ενός κορυφαίου ηλεκτρονικού υπολογιστή. Είναι πλήρως συμβατό με φωνητικές εντολές, ενώ διαθέτει και δυνατότητες ανέπαφου χειρισμού, για χρήση που δεν απαιτεί το πάτημα κουμπιών ή το άγγιγμα κάποιας οθόνης.

Mercedes-Benz A-Klasse (W177) 2018

Υπάρχει μια μεγάλη γκάμα εφαρμογών, επιλογών και συνδεσιμότητας, μεταξύ των οποίων σύστημα πλοήγησης με τεχνητή νοημοσύνη (χάρτες από τη HERE), προηγμένη πρόγνωση καιρού, τεχνολογία συνδεσιμότητας Near Field Communication και πολλά άλλα. Επίσης, ενσωματώνει θύρες USB 3 για πιο γρήγορη μεταφορά δεδομένων και φόρτιση κινητών, ενώ δίνει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ 64 διαφορετικών χρωμάτων για τον LED κρυφό φωτισμό του αυτοκινήτου.

Advertisement

Das neues Infotainment-System „MBUX“

Το νέο Mercedes MBUX θα κάνει το ντεμπούτο του στη νέα γενιά της Mercedes A-Class που θα δούμε τον Μάρτιο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Στη συνέχεια θα αποτελέσει προνόμιο και των επόμενων νέων Mercedes που θα ακολουθήσουν όπως οι καινούργιες γενιές των CLA και B-Class, ή το νέο μικρότερο SUV της μάρκας, η Mercedes GLB.

Advertisement

Ομως τη νέα A-Class που δοκιμάζεται αυτές τις ημέρες στους δρόμους, αλλά και το νέο MBUX θα τα γνωρίσει το NewsAuto.gr αύριο στο Λας Βέγκας.

Μείνετε συντονισμένοι να τα μάθετε όλα πρώτοι…

Mercedes-Benz auf der Consumer Electronics Show (CES, 2018) in Las Vegas

Advertisement

 

Το live video απόσπασμα της παρουσίασης, όπως την παρακολούθησε ο Τάκης Τρακουσέλλης: